vrijdag 28 mei 2010

Toch Sylvia

Na heel lang twijfelen is het er toch van gekomen. Gisteren zei mijn DH. bestel het boek toch, ik geef het je cadeau. En hier is het dan.
Voor vandaag had ik een  hele planning in mijn hoofd, strijken en stoffen en zo, maar vanmorgen ging de bel en was de post er al met het boek. Dat is snel , de duitse post doet er meestal wat langer over. Nou en als er leuke dingen voor in de plaats komen ben ik al heel snel bereid om mijn planning voor die dag om te gooien, strijken en zo kan altijd nog.
Dus er moesten heel andere zaken gepland worden. Bv. Welke stoffen ga ik nemen, heb ik nog wat liggen of wordt het bestellen. Maar bij bestellen kun je nog niet starten met de blokjes. Nu had ik nog een serie Zenstoffen liggen. Er was wel al eens een klein stukje uitgeknipt, maar dat mag geen naam hebben. Die leken me wel geschikt. Toch wat kleine bloemetjes en ook wat rustigere stoffen.
Ik heb besloten dat ik de blokken ga maken zoals ik ze zelf mooi vind.  Er zijn veel blokken die ik al vaker heb gemaakt of die ik niet mooi vind, die neem ik dan waarschijnlijk niet. Ik ga dit keer niet het rijtje af. Ik weet ook nog niet hoe ik ze aan elkaar ga zetten. De totale quilt vind ik trouwens ook wel erg groot en er staat wel erg veel stof voor opgegeven. En omdat het me wel eens is gebeurd dat ik heel fanatiek begin en toch de eindstreep niet haal ga ik niet zoveel van dezelfde achtergrondstof kopen.
En  hier is dan mijn eerste blokje: farmers daughter. Leek me wel toepasselijk voor mij al zou het dan eigenlijk kleindochter moeten zijn.
Groetjes van Marianne

4 opmerkingen:

 1. Heb je het toch maar gedaan? Gelijk heb je!! En ook de instelling over hoe je ermee omgaat is prima. Zo blijf je er plezier in houden en daar gaat het toch om, of niet?
  Je bent wel als een speer van start gegaan dat je al een blokje klaar hebt. Ben benieuwd a.s. woensdag.
  fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig dat je het toch hebt gedaan. Ook ik heb hem liggen en ben er steeds mee bezig. De stofkeuze vind ik ook erg mooi net als je eerste blok. Veel plezier met maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is een heerlijk gevoel, als je met iets nieuws gaat beginnen.
  het blokje ziet er al geweldig uit, mooie kleuren ook.
  De kleur blauw vind ik de laatste tijd steeds mooier, soms verandert je smaak, vroeger vond ik aan blauw niks aan. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens iets blauws moet maken!
  groetjes berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dit blokje is al prachtig Marianne...leuke kleurtjes en stofjes...lekker je eigen draai er aan geven dat is het leukste altijd vind ik..het zal best een prachtquilt worden!!
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen