zondag 23 mei 2010

favoriet

Vandaag laat ik jullie twee quilts zien van een van mijn favoriete designers nl. Kaffe Fassett. Zodra er een nieuw boek uit is ben ik er als de kippen bij om het te bestellen en een aantal quilts heb ik al zelf gemaakt. Een staat al een tijdje op het blog,nl. de quilt van mijn zoon.
Nu dus twee nieuwe. Dit is een eenpersoonsmaat. De stoffen heb ik op een dagje uit in Zeeland gekocht. Het winkeltje is er nu niet meer. De quilt is ook al een aantal jaartjes oud. Tot nu toe kies ik wel andere stoffen als in het boek. Al ben ik nog steeds van plan om ook eens een quilt te maken van de echte Kaffe Fassettstoffen, want die vind ik ook prachtig.Ook gewoon bladeren door de boeken vind ik leuk en steeds maar bedenken welke quilt ik ooit nog eens ga maken.De quilts van Kaffe Fasett zijn altijd een lust voor het oog.
Deze is een van de table runners. Het is een quiltje gemaakt van fruit en noten. Een vrolijk keukenquiltje. De stoffen hebben heel wat jaartjes liggen wachten tot ze uiteindelijk voor dit projekt gekozen werden. Door het zonlicht ziet hij wat lichter uit dan in werkelijkheid.
Ik heb ook nog een top klaar liggen, maar die laat ik pas zien als hij af is en dat kan dus nog wel even duren.
Fijne zondag nog en groetjes van Marianne

2 opmerkingen:

  1. Wt een mooie quilt Marianne..en je hebt helemaal gelijk...de boeken van KF zijn zo leuk en zijn stofkeuze is heel apart..ik heb wel eens gedacht hoe heb je het zo bij elkaar kunnen zoeken maar het werkt altijd geweldig als de quilt af is...ik heb ook twee boeken van hem over borduren en breien en een over mozaieken....prachtig zijn ze...maar ik dwaal af..je table runner en de quilt zijn super...en je twee sachtten natuurlijk ook...groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sorry meiden...schatten bedoelde ik natuurlijk...te vlug getypt en niet nagekeken..Gr. Francien

    BeantwoordenVerwijderen