zaterdag 13 november 2010

Tentoonstelling daverend succes


Door alle drukte was het me niet gelukt de tentoonstelling van MARIJ voor vanmiddag te gaan bezoeken. Maar bij aankomst was een stukje Beek in Venetie omgetoverd. De winkel van Marij was ineens onbereikbaar en de auto`s waren als het ware `gestrand`. Na veel omwegen was uiteindelijk een lokatie te bereiken en heb ik nog kunnen genieten van alle pracht die daar tentoongesteld was. En zoals het water was gekomen, zo was het ook ineens weer verdwenen, nadat er met man en macht aan gewerkt was. Zelf heb ik in allerijl geen foto`s meer gemaakt. Thuis hebben we zelf onze quilts nog eens gefotografeerd en kan ik na lange tijd het tipje van de sluier helemaal oplichten. We hadden nl. aan Marij beloofd niets van tevoren te showen op blogs of regiodagen. You are a star is van mij en de andere vier zijn van mijn dochter.
Zelf ben ik nooit helemaal tevreden geweest over het resultaat. We hebben er twee jaar hard aan gewerkt met vijf vriendinnen en op de bees werden dan blokken gemaakt. Meestal koos ik dan een aantal stofjes die leuk pasten bij de ster. Maar op het moment dat ik aan elkaar ging zetten vond ik dat de lichte veel beter helemaal door elkaar gebruikt hadden kunnen worden, ik vond nl. dat de blokken te zeer blokken bleven. Ik ben daarom gaan zoeken om ze iets meer bij elkaar aan te laten sluiten. Iemand had voor mij al een foto gemaakt van  de quilt op de tentoonstelling en ze mij gemaild. Hier kunnen jullie hem zien. Zelf had ik dit keer maar een quilt af.
 Mijn dochter had vier quilts. Quilted with love is een poesenquilt, die ze voor haar vriend heeft gemaakt, die nl. poesenfan is.Hij is gemaakt van Japanse stoffen met de hand gemaakt en gequilt.
Ook had ze nog een quilt gemaakt naar een patroon van Kaffe Fassett Moonflowers en stars. Het zijn zachte kleuren met kerststoffen o.a. de kerstster. En een quilt vlinders genaamd. Beide zijn a-symetrisch en hebben een stukje applicatie. Vandaag lukt het niet zo geweldig met het overnemen van de foto`s, soms komen ze gedraaid over. Morgen gaan we gezellig naar een handwerkbeurs in Utrecht. Ik probeer daarna nog of het nog gaat lukken om de andere foto`s te downloaden, dus ik zal maar zeggen het wordt vervolgd. Ik denk ook dat op de andere blogs nog wel het een en ander moois getoond gaat worden. Ik heb gehoord dat er een CD is gemaakt waar alle quilts op staan, dat is dus helemaal prachtig.
Nog een fijn weekend allemaal en ik laat nog wel wat horen.
Groetjes van Marianne

6 opmerkingen:

 1. prachtige quilts marianne! zag op een ander blog ook al foto's van de overstroming, het moet dus een heel avontuur zijn geweest om de tentoonstelling te bereiken.
  lieve groet en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En toch, als je de foto op je blog ziet, moet je toch bekennen dat het een prachtige quilt is die je hebt gemaakt!!! Ik had hem ook nog niet zo in zijn geheel gezien.
  De quilt van Marie-Jose heb ik ook allemaal gezien, alhoewel ik de kattenquilt niet als een van MJ had herkend. Maar die kan ook nog niet zo heel erg oud zijn, toch?! (hi hi). En die bruin blauwe vind ik prachtig! Het blauw is zooo mooi! en de de combinatie blokken en applicatie is heel apart!
  Ben ik blij dat ik vrijdag ben geweest, alhoewel het toen ook pokkenweer was. Tot woensdag bij Pauline!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marianne ik vind de quilts ook heel mooi en zo allemaal verschillend van stijl,dat is juist het leuke.Ga eens kijken of er nu op de andere blogs ook fotos komen want naar aanleiding wat jij laat zien denk ik zeker dat het een mooie tentoonstelling was.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De quilts zijn prachtig. Fijn dat je ze hier laat zien. Op andere blogs hoop ik ook nog stukjes van de TT in Beek tegen te komen. Helaas heb ik dit jaar de tentoonstelling voorbij moeten laten gaan. Hoop er over 2 jaar weer bij te zijn. Hopelijk zijn de wegen dan weer normaal begaanbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen ben ik gisteren op tijd bij Marij weggegaan (13.00 uur). Op de heenweg was het wel een waterballet, maar dan is de auto weer eens goed schoon aan de onderkant, haha.
  Ik heb de DVD, maar heb hem nog niet afgekeken, wel een stukje gezien bij Marij in de woonkamer.
  Hoe was de Kreadoe? Voor MJ natuurlijk een paradijs voor het kaartenmaken.
  groetjes en tot woensdag,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie quilts zijn wel 'droog' gebleven op de tentoonstelling? Prachtige quilts hoor, allemaal! En die "You are a star" vind ik wel heel mooi. Ik vind het mooi zoals het kleurverloop is. Vaak zie je zelf alleen de dingen in een quilt die je niet zo geslaagd vindt en zie je de goedgelukte dingen over het hoofd. Maar de tentoonstelling was, ondanks het water, een succes! Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen