maandag 1 november 2010

Is tie leuk!

Zoals jullie op het blog van Marion kunnen lezen hadden we afgelopen vrijdag Regiodag in Limburg. Het onderwerp dat Marion bedacht had was one block wonder. Ik had al verschillende keren gezien hoe Marion vorderde met haar quilt, maar was er nog niet warm voor gelopen. Ik vond het wel leuk om te zien, maar met al mijn projecten was ik er toch maar niet mee begonnen, maar na vrijdag.......... het virus heeft toegeslagen. Zo leuk    en we kregen ook nog zo`n mooi stofje erbij. Ik hou nogal van zwart met een kleurtje. Thuis waren de meningen verdeeld over de stof, maar een bestelling ligt er al voor de quilt. Het is zo leuk om te doen, geen blokje is hetzelfde en ik hou nogal van variatie.
Kijk dit stuk is al klaar, de blokjes tenminste, ik ga pas aan elkaar zetten als ze allemaal klaar zijn, dan kun je nog schuiven. Dit zijn 18 blokjes. Er zijn in totaal 52 mogelijk.Ze zijn allemaal verschillend, bij elke variatie zoek ik uit welke van de drie mogelijkheden het leukste is. En dan steeds schuiven met de blokjes die klaar zijn. Tot slot nog een close up van zes blokjes. Zodra ze allemaal in elkaar zitten laat ik jullie zien hoe het geworden is.
Groetjes van Marianne

7 opmerkingen:

 1. Het ziet er inderdaad heel mooi uit. Vreemd hoe zo'n virus je te pakken kan krijgen? Hoorde vandaag van Pauline dat jouw DH een vroegere buurman van mij is, nou buurman, we woonden in dezelfde straat. Hoe klein is de wereld?
  Lieve groet en tot...Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi hi, Wat leuk dat je het virus al te pakken hebt!!! Gek he, heb je me toch een hele tijd zien werken aan deze quilt en toen sprong het virus niet over. En nu ineens wel. En je raakt er ook zo verslaafd aan!!!
  Ik heb nog wat zwarte stof voor je. Niet 6 x dezelfde, maar wel om bv een rand van te maken.
  Jammer dat je woensdag niet naar de bee kunt komen, maar dan neem ik de stofjes de woensdag daarna wel mee naar de bee (bij Pauline geloof ik).
  Nog veel plezier met je one block wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet dat er leuk uit! Ik moest even de foto's aanklikken, maar nu zie ik (denk ik) hoe het zit. Leuk effect krijg je met allerlei verschillende blokken. Ben benieuwd hoe je de quilt verder gaat maken. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is inderdaad een erg leuke methode om uit 1 print stof zulke verschillende blokken te maken. Ziet er mooi uit! Veel plezier en succes met de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb het te pakken. Ben naast de civil war quilt ook bezig met de one blok. Jammer dat je er woensdag niet bent, hadden we kunnen zien hoe ver je bent. groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te zien! Het wordt zeker een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen