zaterdag 27 november 2010

de duizend gepasseerd

Vandaag laat ik jullie mijn vingerhoedjes nog eens zien. Het zijn er als ik goed geteld heb,( heb er de telmachine zelfs bij gehaald), 1057. Elk blok zijn 10 rijen van 11 hoedjes. Af en toe knip ik wat kleurtjes erbij zodat er variatie in blijft en als ik dan een bee heb maak ik strookjes van 11 hoedjes. Thuis zet ik ze dan aan het geheel. Ik wil niet dat dezelfde hoedjes boven elkaar komen, maar met meerdere strookjes lukt het altijd wel om een geschikte rij te vinden. Het is wel heeeeeel veel werk. Allemaal korte stukjes, steeds weer afhechten en aanmaken en bij de lange rijen alsmaar kruispunten. Daarom werk ik er niet voortdurend aan. Ofschoon...... dat probleem komt bij mij wel vaker voor. Daarom staat mijn teller nu al op ze ongeveer 31 UFO`s. Ach ja, en dan komen er ineens weer zo`n mooie boeken en dan jeuken mijn vingers om weer wat te gaan maken wat ik hierin gezien heb. Vaak ga ik dan een oud project weer hergebruiken. Ik neem dan gewoon die stoffen en ga er iets heel anders van maken.
Dit is nu ook weer gebeurd. Het staat op  de kaft van een van mijn nieuwe aanwinsten. Heerlijk grote stukken, in een mum van tijd had ik net zo`n grote rij als de vingerhoedjes. Ik kan nu wel de boeken laten zien, de foto van het nieuwe project komt later nog eens.Het is de quilt op boek nummer een.
Maar.... ik heb ook al heel veel AFFO`s. Hier is er een. Samen met mijn D.D. had ik een adventskrans gemaakt en heb dit tafelquiltje weer eens uit de stapel gehaald. De achtergrond is gemaakt van heel veel blauwe stofjes en de engelen zijn applicatie.
Fijn weekend allemaal en tot ziens
Groetjes van Marianne

14 opmerkingen:

 1. Woooooh!!! Wat zijn het er al veel!
  Krijg meteen zin om weer verder te gaan met de hoedjes,...
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schiet goed op met je vingerhoedjes! Ik heb mijn boeken nog steeds niet binnen. Kan zijn omdat TNT staakte. Begin me wel wat zorgen te maken. Niet verklappen wat er in de boeken staat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik lees dat Marion haar boeken nog niet heeft, moet ik lachen. Misschien is het voor de eerste keer een voordeel dat je over de grens woont, haha. Je schiet lekker op met je vingerhoedjes en op je mooie tafelloper staat een mooie adventskrans.
  Neem je de boeken woensdag mee?????
  groetjes en nog een fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw jij schiet op met je vhoedjes!!
  Ik maak een tas van mijn vingerhoedjes maar die zijn 5bij 5 dus niet zo klein als die van jou..
  Heel herkenbaar die ufo's....Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 5. helemaal duizelig wordt ik van die vingerhoedjes, ik bewonder je doorzettingsvermogen en het wordt dan ook wel héél erg mooi!!!!
  mooi adventstafereeltje trouwens. lieve groet en tot...riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet deze combinatie van vingerhoedjes er prachtig uit! Een echt monnikkenwerk! Goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat heb je al veel vingerhoedjes gemaakt. Geweldig gewoon. Je tafelquilt vind ik ook een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vingerhoedjes !!! Mooi om ze zo te zien. groet liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke vingerhoedjesquilt gaat dat worden!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow: over de duizend vingerhoedjes! Zover ben ik nog laaaang niet. Er komen wel steeds meer geknipte bij (van restjes waar ik verder niet veel meer mee kan), maar er komt maar zo nu en dan een nieuwe rij bij. Mooie tafelloper!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik kom uit nieuwsgierigheid via de blog van supergoof even kijken. wat heb je al veel gedaan! en inderdaad, die kleine naadjes... t ziet er al heel goed uit. sterkte met doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig 1000 stuks.
  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heerlijk nu al die nieuwe boeken en plannen wat je daaruit wil maken. En UFO's, ja die zijn er nu eenmaal.... (via Goof binnen komen vallen op je blog..)

  BeantwoordenVerwijderen