donderdag 4 november 2010

compositie twee

Wat leuk zeg, die tips allemaal. Dank je wel.
Gisteren had ik de hele dag zitten turen op de blokjes en het zijn best wel drukke blokjes en dan zie je het opeens niet meer. De tip met de rode draad vind ik super en dat het oranje in een bol bij elkaar zat klopt ook helemaal. Even tussen haakjes (ik had al wat aan elkaar staan ondertussen, o, o geduld is een schone zaak), maar ...dan maar de schaar erin. Nu heb ik weer opnieuw gelegd en ga  pas verder met naaien als de nieuwe suggesties binnen zijn. Op de foto zie je de compositie trouwens beter als in het echt. De rode draad loopt nu uit op een klein stipje. Het zijn oranje bloemen, maar voor de zwaarte heb ik er boven een rood molentje tussengelegd, anders sprong dat er elders erg uit. De lijn is aan het begin wel behoorlijk zwaar, maar zodra je gaat afwisselen met groot en klein is het ook niet meer mooi.Het waaiert aan het einde een beetje uit. Hoor graag van jullie, wat leuk toch !! iedereen denkt mee.
Groetjes van Marianne

11 opmerkingen:

 1. Deze leek zegt: ik zou het gewoon doen zo!! Veel mooier als vanmorgen:)
  lieve groet en tot....riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik door mijn oogharen kijken, vind ik de vlakverdeling al beter. Ik zie dan wel rechts een vrij groot licht vlak, maar misschien moet je daar een zwart biesje en de randstof eens langs houden, kijken wat dat doet. 't is wat he. Met dat leggen heb je meer werk dan met het maken van de hexagonnen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi zo! Het is net alsof de zon opgaat (wordt steeds lichter...) als je verder naar rechtsonder kijkt....... ;))
  Ik zou er niets meer aan veranderen, denk ik.
  Veel plezier!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dit wordt hem denk ik zo! Tot morgen...de dear Jane up-date

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn tip is: leg het patroon en maak foto's, aan de hand van de foto's kun je beter beoordelen hoe je het uiteindelijk wilt hebben.
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep...dit is het! Niets meer aan veranderen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke stof heb je gebruikt verrassend hè wat er allemaal uit komt. Het schuiven van de blokken tot je er tevreden mee bent was bij mij het gedeelte waar ik het langst over heb gedaan.
  Veel succes, hij wordt prachtig!
  Groeten Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te zien dat het 'One-block-wonder' virus ook bij jou is ingeslagen! Het is erg leuk om deze quilt te ontwerpen en het resultaat is dan zo verbluffend! Het ziet er mooi uit deze compositie!

  BeantwoordenVerwijderen