donderdag 3 februari 2011

180

Het lapje is weer met een rijtje gegroeid en nu zijn het er dus 180 in totaal. Ik ben nog bezig met het knippen en verzamelen, maar ondertussen ben ik ook weer met heel veel andere projecten bezig.
Afgelopen weekend heb ik geen naald en draad ter hand genomen, maar ben alleen bezig geweest met ontwerpen, waarbij ik alleen passers en kleurpotloden gebruikt heb. Ik geloof wel dat ik uiteindelijk een heel leuk ontwerp heb. Een stoffenserie is er voor onderweg, dus het blijft nog even bij een ontwerp.
Nadat ik een middag had zitten ontwerpen met rasters en passers, kwam D.S thuis. Mijn zoons hebben bouwkunde gestudeerd en werken daar met een tekenprogramma. Nou mam, dat kan ik je heel gemakkelijk in autocad tekenen en dan hoef ik maar te PRINTEN. Iets waar ik uren mee bezig was en nog niet zo nauwkeurig als zijn versie. Een heel nieuwe wereld ging voor me open. Alle blokken, alle rasters zijn ineens een makkie. Dus heel het weekend kleuren, kleuren en nog eens kleuren. Geweldig.

Met dokter Frank en mij gaat het redelijk. Ben bijna 5 kilo kwijt in een maand, maar het schommelt af en toe nog wat. En de eerste drie kilo`s blijken vocht te zijn, die keren weer terug bij normaal eten. Maar de maaltijden zijn heel erg lekker, het lijkt wel elke dag een feestmaaltijd. Nou misschien is dat wat overdreven, maar toch, het is lekker. Een probleempje, allerlei trucjes toepassen voor een natuurlijke stoelgang.
Dat is het voor vandaag en het nieuwe ontwerp.........dat blijft geheim. Misschien voor insiders op de bee, maar daar moet ik nog eens over nadenken. Misschien ga ik het samen met D.D. maken, maar zij bedenkt zich nog.
Groetjes van Marianne

11 opmerkingen:

 1. Leuk om iets heel nieuws te proberen, lijkt me!
  Nieuwsgierig!!!! :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je woensdag toch wat met ons wilt delen/tipje van de sluier wilt optillen want je hebt mij toch een beetje (boel)nieuwsgierig gemaakt, Ik ben ook benieuwd wat voor stoffenserie.
  Knuffel aan de hondjes;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf ontwerp voor een scrapquilt!! En dan maar steeds puzzelen welk stofje waar komt hihi, leuk om te doen he?! Ohhhh veel voorpret met je nieuwe ontwerp!! Mooie dag vandaag, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk als je zo iets van je kinderen kunt leren! veel succes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel gepuzzel om je lapjes op de goede plek te krijgen, maar een erg leuk resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi resultaat heb je al,veel puzzelwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi hi, via een ander blog ben ik er al achter wat je nieuwe project wordt. Ik kan eigenlijk ook niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Maar ja, ik wil zo veel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow: 5 kilo! Gefeliciteerd: dat is niet mis. Zo rap gaat het niet bij mij. En ik ben heel benieuwd naar je nieuwe ontwerp. Wanneer krijgen we die te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aan Marion,

  Ja,ja ik heb het verraden, maar je het is nog in ontwerpfase, alleen maar teken- en kleurwerk een hele map vol. In allerlei levels haha.Zelfs ronde vormen!! Het tijdschrift was wel het uitgangspunt moet ik bekennen. Het gaat meestal mis als ik in tijdschriften of boeken ga neuzen.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou ben heel benieuwd naar je nieuwe projectje hoor...en wat een schitterende quilt wordt dit toch...zulke mooie kleurtjes!!
  Ook ik heb zo`n "wizzkid" rondlopen die af en toe bij zijn ouders komt dagzeggen ( computerconsultant)en mij dan helpt met een leuk programma-tje voor de computer waar ik dan al zelf een middagje of langer op gezeten heb en hij in soms 5 minuten oplost whatever de problemen...fijn dat we ze hebben toch?!..succes met je gepuzzel verder...groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed van jou! 5 kilo kwijt! Applaus hoor....net zo geweldig als die mooie quilt in wording....keileuk met al die variatie aan lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen