zondag 20 februari 2011

uit de oude doos

Nadat ik al mijn losse stoffen geknipt had voor mijn charm, besloot ik de UFO`s stuk voor stuk uit de kast te halen om van elk stofje een stukje af te knippen, maar het is bij de eerste al meteen gestrand. Wat jammer nou zo`n quilt in wording in een doosje. Het is iets van zo`n tien jaar geleden. De stof waarvan ik uitging was van William Morris en de kleuren die ik erbij gekozen heb zijn hoofdzakelijk Jinny Beyer. In die jaren hadden mijn kinderen me af en toe een toffee van de Jinny Beyer palette in Brielle besteld. Maar D.H. vond de kleurcombinatie niet mooi en bij nader inzien was ik er eigenlijk ook niet zo tevreden over. Daarom is hij waarschijnlijk ook in het doosje terecht gekomen. Of er kwam een nieuwe cursus of een leuk boek met een ander project. In die tijd heb ik ook een fotoherinneringsquilt voor mijn vader gemaakt en die heb ik voorrang gegeven. Geen idee meer wat de oorzaak was.
Nu heb ik zowat alles weer uit elkaar getornd, alleen een paar kleine blokjes bleven over. Hèhè de charm staat in de wachtstand, moet toch nog eerst verzamelen en deze is terug van weggeweest. Het wordt een tablerunner. Ik wissel nogal eens graag van quiltje op de tafel, maar ook van project(LOL)
Groetjes van Marianne

6 opmerkingen:

 1. Hallo, mooi is dat , je ziet soms komen er toch nieuwe gedachten voor stofjes die we liggen hebben. Ieder zijn bestemming, geld ook voor ons! Nog veel succes verder. Groetjes uit Brugge http://patchworkstar.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook even in mijn geheugen moeten graven om het stofje te herkennen. Maar ik geloof zelfs dat we het samen gekocht hebben. Het wordt wel leuk zo en een tablerunner is nog te overzien.
  groetjes en tot woensdag,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik kan in mijn geheugen graven wat ik wil, maar dit project zegt me echt helemaal niks!!! De fotoquilt voor je vader weet ik wel nog. Hoe groot zijn die sterren eigenlijk? Want binnenin zie ik zo'n mooie blokken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan Marion.
  Ja, soms weet ik zelf niet meer wat uit alle zakken komt rollen. In de binnenblok zit dezelfde ster als in de buitenkant. Heb zelf geen idee meer wat mijn plan ervoor was zo`n 10 jaar geleden. Maar dat is nou handig met die stofjes, maak je er gewoon een nieuw plan van.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je nu zo'n "oud" project weer uit de kast hebt gehaald. Ik ben erg benieuwd wat he er van gaat maken. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen