zondag 6 februari 2011

pfff 999??? ,randje, Sjaantje en ontwerp.

Pfff 999 dat zijn er toch wel heel veel. Kijk hier liggen de stapeltjes en stofjes. Hoe onthoud ik nou welke stoffen ik er al in heb. Wie heeft er een tip? De stoffen aan de voorkant liggen in de rij om geknipt te worden, maar ik kan maar niet onthouden of ik een stof al heb. Dan heb ik er weer een geknipt en dan zie ik ineens dat hij al in de lap zit en nu staat de teller pas op 210, dat is nog overzichtelijk. Op de stapeltjes liggen nu ook al 120 nieuwe, maar die zijn nog heel verschillend, nog geen grote groepen die bij elkaar passen. Dit zijn de 210 stukjes die al aan elkaar zitten.
Ondertussen ben ik ook nog verder gegaan met de vingerhoedjes. De breedte en lengte van de hele top is aan een kant klaar en omdat ik er niet zo van houd om steeds hetzelfde te doen, ben ik ondertussen aan de rand begonnen. Het worden log-cabins van de strookjes die net te smal waren voor de vingerhoedjes. Wat aan de voorkant overblijft zijn strookjes van een centimeter. Ook omdat ik de vingerhoedjes in licht donker heb gemaakt laat ik dit in de rand weer terugkomen. Tussen de vingerhoedjes  en de log-cabinrand komt een zwarte strook van 2 centimeter.
Ik weet niet of ik nu gediskwalificeerd word uit de dear Jane club, omdat ik me niet aan de regels heb gehouden, maar hier is mijn zielige Sjaantje van deze maand en ook nog een dag te laat.
En dan nog tot slot een voorproefje van mijn nieuw ontwerp, ik kan nu eenmaal niets geheim houden. In de map zitten alle blokken die ik getekend heb op de rasters die mijn D.S. met autocad getekend heeft en op het blaadje staat het ontwerp van de hele quilt. Ik ga hem maken met wat antiekerigere stoffen en mijn dochter met wat moderners. We gaan niet allemaal dezelfde blokken maken. We kiezen ze uit en misschien komen er nog wel nieuwe variaties bij. We maken hem niet in de Engelse methode,( o ja, dat was ik nog vergeten, de aanleiding van het ontwerp was de quilt in quilt en zo),maar we gebruiken de Amerikaanse methode. Ik vind dat  je dan beter kunt quilten en de naden steviger zijn,vooral als je ook nog in de naden hebt gequilt. De blokken zijn in allerlei levels, ook ronde vormen, maar  op papier is alles gemakkelijk, dus welke het precies gaan worden, weet ik nu ook nog niet. Tussen de hexagonnen-blokken komen wel de driehoekjes die ook in quilt en zo staan.
Dus zoals jullie kunnen lezen, ben ik met nogal wat verschillende projecten bezig.
Ik heb in het weekend mijn hobbykamertje `mijn paradijsje`wat veranderd, ik heb er nu T.V. gekregen. Niet dat ik er vaak naar kijk, maar het is meer luisteren op de achtergrond. Een stukje kan ik wel laten zien, want D.H. heeft er een foto van gemaakt. Het quiltje wat er hangt heb ik van mijn patchworkvriendinnen gekregen toen ik vijftig werd. Het heeft een tijd beneden gehangen, maar toen de kamer vrijkwam omdat mijn eerste zoon uit huis ging heb ik het natuurlijk mee genomen naar mijn hobbykamer.
Groetjes van Marianne

6 opmerkingen:

 1. het quiltverhaal is spaans voor mij,dus advies kan ik je niet geven, maar je kamertje ziet er patent uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je met veel leuke dingen bezig! Misschien een tip om een overzicht te houden van de blokken die je al hebt gemaakt; snippertjes van de stof opplakken in een getekend blokje.
  Zo heb je bv ook meteen een schrift om een verhaal bij je quilt te maken....?
  Geniet van je kamertje; en wat een prachtige quilt hangt daar!!
  Fijne maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk genieten toch!En hoezo, of je nog mag meedoen! Tuurlijk! We hebben allemaal wel eens onze dipjes en verleidingen. En er is er toch maar weer een bij. Verbeeld je dat je er snel klaar mee zou zijn...hebben wij niks meer om van te genieten. Knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie hexagonontwerpen. super hoor. En wees gerust je wordt vast niet uit de Jane club gegooid...je hebt toch maar weer mooi een leuk blokje af!
  Ik heb ook wel eens een charm quilt gemaakt: ik pakte steeds een stapel uit de kast en knipte van elk lapje een stukje af, zo door tot ik al mijn lapjes had gedaan, daarna begon ik pas te naaien en wist zo zeker dat er geen dubbelen in zaten...ps. heb je nog meer stofjes nodig mail me dan maar even op connysquilts@live.nl dan zal ik even in de kast duiken voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow: wat een mooi ontwerp. Heel veel plezier ermee en ik ben benieuwd hoe die straks echt wordt. Wat ben je druk geweets met alles. En wat mij betreft ben je zeker niet gediskwalificeerd van de DH-club, maar dat kan ik misschien makkleijk zeggen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan me niet voorstellen dat ze zo streng zijn dus dat komt vast wel goed...... wat ziet het er weer prachtig uit, ja kan altijd van die mooie foto's maken.......

  BeantwoordenVerwijderen