dinsdag 15 februari 2011

het wordt een beetje saai

Ja, het wordt een beetje saai en daar houd ik niet zo van. Steeds dezelfde vingerhoedjes en de charm. Ze zijn wel gegroeid hoor! De vingerhoedjes tot een totaal van 2860 en drie randblokjes met ministreepjes. Er komt nog een effen strook tussen, maar dat zei ik ook al. D.H. had nieuwe lenzen bij zijn fototoestel en wilde eens proberen of de steeds groter wordende quilts beter op het plaatje passen. 
De charm is ook gegroeid tot 336 stukjes. Met dit motief kom ik niet  precies uit op 999. Ik heb besloten om rijen van 12 blokjes van 6 breed te maken en een lengte van 14 blokjes. Het hele patroon is opgebouwd uit blokjes van zes stukjes. Twee lichte en vier donkere.Dan kom ik uit op 1008 verschillende stukjes. Zou dat heel erg zijn? Hoe groot hij dan is weet ik niet, maar maakt me ook niet uit. Ik denk dat het een leuke kindermaat wordt. Mijn quilts zijn meestal niet doelgericht, gewoon leuk om te maken.
D.H. heeft net een lekker kopje lemon myrtle thee gemaakt. Groene thee schijnt goed te zijn bij het afslanken, volgens dokter Frank.  Het gaat erg langzaam, de lapjes groeien sneller als ik afneem haha. Ik heb besloten om nog maar een keer per week op de weegschaal te gaan staan. Je dag begint al zo slecht als het tegenvalt. Zaterdag is nu weegdag en afgelopen zaterdag was ik 5,8 kg. kwijt. Maar af en toe is het wel heeel erg moeilijk, ik ben nogal een snoeper, vooral zoet. Limburgse vla en chocolade, heerlijk bij een kopje koffie en een quiltwerkje. Maar goed, nu ga ik weer aan de thee en de nieuwe lapjes van vanavond.
Fijne avond en groetjes van Marianne

12 opmerkingen:

 1. Valt wel mee met dat saaie, je ziet ze groeien; herken het deprimerende van jezelf ook zien groeien, kon je maar gewoon een knop omzetten, dat de verleidingen niet meer zo verleidelijk waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saai om te maken misschien, maar niet om naar te kijken. Hij wordt prachtig!
  En meer dan vijf kilo afgevallen... da's meer dan een grote zak aardappelen die je niet meer rond hoeft te zeulen. Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Marianne, ik ben het wel met je eens dat het totaal van de vingerhoedjes een beetje saai wordt, misschien moet je eens zien of je ook medium getinte blokken kunt maken of blokken met een kleurovergang van licht naar donker? of effen sashings met cornerstones?
  De sterretjes worden prachtig, en niemand die zegt dat je voor een charm precies 999 lapjes moet hebben toch?....je bent baas over eigen quilt nietwaar?
  Knap dat je al zo goed bent afgevallen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Der untere Quilt sieht so ähnlich aus wie mein Spider Web. Näht Ihr den auch auf Papierschablonen? Ich mag so bunte Quilts, eurer wird bestimmt auch sehr schön.
  LG
  KATRIN W.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam op je pagina tercht en ik vind het super knap zeg zelf haak ik graag, vind dit er ook heel leuk uitzien!!

  Hoi Dankjewel voor je reactie =)  Dat geeft mij ook weer moed ik was het van de week zo zat die zwangerschapskilo's en iedereen maar zeggen dat ik niet mag afvallen tijdens de borstvoeding mijn verloskundige zei zelfs dat ik voor goede voeding volle producten moest eten en drinken dus ja na die eerste 10 kg viel ik niet meer af en bleef ik jojo'n dus heb t step apperaat gepakt en eet nu gezond ipv vet en mn meisje groeit als kool met borstvoeding ben van plan dit een jaar vol te houden. =) Geniet ervan dat het nu wel lukt =D  Groetjes Famke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige projecten waar je mee bezig bent,dus niets saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat je al zoveel bent afgevallen. Kan me ook voorstellen dat het moeilijk is om van al het lekkers af te blijven. Beide quitls waar je aan bezig bent worden erg mooi ze groeien langzaam groter leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gelukkig gaat het net zo goed met je kilo's als met je blokjes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, wat een boel vingerhoedjes heb je al gemaakt zeg. Heel mooi, en absoluut niet saai! En 1x per week wegen is inderdaad veel beter dan dagelijks. Ik had ook altijd een vaste dag en tijdstip waarop ik mij woog (op zondagochtend, voor het douchen) Per dag kan het gewicht soms teveel verschillen (en dat werkt demotiverend) Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Van harte gefeliciteerd, jullie hebben een Award gewonnen.


  *Je maakt een verwijzing naar de blog en/of persoon die je de Award heeft gegeven.
  *Geef de Award door aan 3 of 4 blogs die je leuk vindt, en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs
  *Laat een berichtje achter op deze blogs dat ze een Award gewonnen hebben.
  *Geef vooral aandacht aan beginnende of nog niet zo bekende blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Marianne, misschien kun je de vingerhoedjes quilt opvrolijken met een mooie applicatie dwars over de vlakken (is wel rigoureus, maar soms haalt dat de quilt helemaal op! En afvallen doe je langzaam (ik weet het, ik ben een ervaringsdeskundige),één keer per week op de weegschaal is meer dan genoeg. Ga daarna maar weer lekker aan het quilten! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wonderful projects!!!! I love how you are arranging your thimbles, an excellent idea.

  BeantwoordenVerwijderen