dinsdag 25 januari 2011

150 en 2530

Hier zien jullie het resultaat van mijn charmquilt tot nu toe. Het zijn hier 150 verschillende stofjes. Katrien als je goed kijkt zie je er al een aantal van jou in terug.Die van Hilde zijn wel al deels geknipt maar nog niet verwerkt. Ik knip van alle stofjes het malletje uit en leg ze op stapeltjes. Zodra ik dan weer voldoende heb verzameld van stoffen die wat kleur betreft bij elkaar passen, dan zet ik er weer een stukje aan. Er zijn er natuurlijk nog heel wat nodig voor ik bij de duizend ben, maar het is wel heel leuk om te doen. En wat ook zo leuk is, je weet meteen als je een stofje krijgt of ziet, of je dat zelf al hebt. Hoe kunnen we dat toch onthouden?

De quilt die mijn loopvlak versperde, omdat hij geregen moest worden is klaar, GELUKKIG!! Ik heb altijd heel veel projectjes, meer dan 25, maar quilten doe ik altijd maar aan een quilt. Zodra de tops klaar zijn, liggen ze geduldig in een la te wachten totdat ze aan de beurt zijn. Dit keer is een mandjesquilt n.a.v. een patroon van Kaffe Fassett aan de beurt. Ik heb er erg leuke quiltpatronen voor, een aantal van mijn dochter met kerst gekregen,en ben met frisse moed eraan begonnen. Er zit nogal wat variatie in de patronen en daar houd ik nogal van. Deze laat ik pas kijken als hij helemaal klaar is en misschien komt hij eerst op een tentoonstelling. Marij heeft b.v. elke twee jaar een tentoonstelling of ik show hem op onze altijd heel gezellige regiodag. Daar moet ik nog eens over nadenken.

En hier de vingerhoedjes. Ook hier gebruik ik nu nog restjes van de gulle gevers. Hoe meer variatie hoe leuker. Aan de rechterkant moet nog een blok en dan is ook die lengte zoals ik hem wil maken. Daar ga ik dan met zwart een rand omheen maken en dan nog een buitenrand van alle stripjes die nu nog overblijven. Soms maar stripjes van twee cm.,waar dan met naadaftrek een cm over blijft.Maar voor het zover is moeten nog heel wat vingerhoedjes gemaakt worden. Is nog een heel karwei en Dear Jane en Sylvia roepen ook af en toe om aandacht. O wee, ik heb een chronisch tekort aan tijd.
Fijne dag allemaal en groetjes van Marianne

14 opmerkingen:

 1. Wat dacht je van de tentoonstelling van het quiltersgilde? Je quilts zijn altijd en stuk voor stuk erg mooi, maar volgens mij heb je er nog nooit eentje voor de algemene tentoonstelling aangemeld!?!
  Tot morgen bij Pauline!
  groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan Marion,

  Denk je? Misschien heb je gelijk en zou ik dat ook eens moeten doen.
  Tot morgen.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige vingerhoedjes, ik heb er zo'n bewondering voor.
  Zelf maak ik een hexje van iedere stof die ik koop. Ooit wil ik die nog eens aan elkaar maken. Gewoon voor de fun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aan Bietje,

  Goed idee, want zelf weet ik meestal niet meer of ik een stof er nu wel of niet bij heb. Ik verzamel nl. ook vierkantjes, allemaal verschillende. Weet wel van vreemde stoffen precies of ik hem al heb. Ben ooit eens begonnen met van alle stoffen die ik kocht iets af te knippen, maar dat is jammer genoeg verwaterd.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marianne dat zijn nog eens quilts in wording die je laat zien waar je geduld voor moet hebben met die kleine stukjes.Ze zijn wel om vrolijk van te worden door de vele kleurtjes.Erg mooi om te zien.groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan maar aan een ding denken: zo veel te doen, ik heb nog zoveel te doen....... veel plezier met al je werkjes:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o wat mooi...die vingerhoedjes in deze compositie, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ach Marianne, wat een mooie nieuwe heb je weer! Ook ik geniet van al die verschillende quiltprojecten, al is het lastig om zo eens iets af te krijgen....alles is ook zo leuk....en ook hier is er altijd tekort aan uren

  BeantwoordenVerwijderen
 9. prachtig je vingerhoedjes...mag ik nog stof opsturen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan Marion
  Natuurlijk mag je nog stofjes sturen, want ik ben nog lang niet aan de 1000.
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi hoor,gaat een pracht van een quilt worden.
  En je vingerhoedjesquilt is ook al zo leuk.
  Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat prachtig!!! Wat hebben jullie al veel vingerhoedjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zoooo...schitterend zeg je charmquilt...prachtig gemaakt en die kleuren zo bij elkaar...heel mooi en knap gedaan...om van de vingerhoedjes maar te zwijgen...je bent er een kei in..succes met allebei verder!!.
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, wat wordt het een beeldschone, die vingerhoedjes van jou, zo leuk die afwisseling in licht en donker! Gaaf!
  Groetjes
  Lida
  Je hebt alleen een password!

  BeantwoordenVerwijderen