zondag 2 januari 2011

en het waren er op 1 januari 2011?!

2011,

En de winnaars zijn Ingrid van Supergoof, Marieke van quiltpassies blog en Miranda van Avonturen met quilten.
Als jullie zich bij mij melden met de adressen zend ik jullie deze pakketjes toe. Hoop dat het lukt met de emailadressen, want mijn dochter is het blog gestart en zal ook wel de mail ontvangen.
Hoe kom ik aan dit aantal: Er waren 15 blokken van 110 vingerhoedjes (in elke rij zitten er 11 en het zijn tien rijen) dat zijn er dus 1650, er waren 6 halve blokken van 55, dus 330 en nog extra twee rijen van 11 en een van negen, dus 31. Samen 1650 en 330 en 31 is 2011. Ik voel me net een schooljuf.
Hier staat nu ` waren `, want dat is ook zo, ondertussen zijn er al heel wat bij gekomen, lekker bij de kachel en de T.V. Als ik het volgende duizendtal passeer zal ik het weer laten zien.
Nou, winnaars proficiat en hopelijk krijg ik jullie adressen om ze toe te sturen, ze liggen klaar.
O ja, jullie willen graag weten wat ik uitgezocht heb, het zijn drie verschillende stofjes, twee verschillende kaarten van het quiltersgilde waar ik trots op ben en een origineel blok ervan met een roosje.

En wat doet dit theepotje nu op mijn blog. Dat heeft met de goede voornemens te maken. En nou wil ik niet van alles een raadspelletje gaan maken, maar zal ik het vertellen. Een aantal jaren geleden alweer ben ik 34 kg.afgevallen en dat heb ik ook heel goed kunnen volhouden, diverse jaren achter elkaar had ik bij weightwatchers de goldkarte ( In Duitsland), ik was van maat 48 naar maatje 38 en dat voelde erg goed. Maar de laatste twee jaar is het misgegaan, onze rugzak zat erg vol, waardoor ik de moed miste, en nou ben ik ook al geen sporttype, hou veel meer van quilten en lezen en dus ben ik van maatje 38 naar 44 gegaan.(Het gewicht weet ik niet, ik durf het niet aan om op de weegschaal te gaan staan.) Nog niet alles verloren, maar toch.... Alle kleren van elke verschillende maat zitten nu in dozen in afwachting of het gaat lukken.
Gisteren had onze zoon ons nog uitgenodigd voor een avondje wokken en vandaag ben ik met het goede voornemen begonnen. Of het bij een goed voornemen blijft of dat het gaat lukken, dat zal de tijd leren, maar ik ga het proberen. Dus als de snoepzin begint, komt het potje thee op tafel, met allerlei lekkere theetjes. Overal was koopzondag hier in de buurt, dus heb ik al wat aan beweging gedaan en dit leuke nieuwe theepotje van Janneke Brinkman gekocht. Misschien wat voorbarig met de tulpjes, maar ik zie ontzettend uit naar het voorjaar.
Een fijne avond nog en groetjes van Marianne

10 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend knap dat je het gehaald heb! En dat ik dan ook nog eens met nog twee mede-quiltsters geraden heb. Wat leuk begin zo in het nieuwe jaar! Mijn allereerste gewonnen give-away...stik leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, succes met..... je goede voornemen! Zou voor mij ook niet verkeerd zijn.....op dat je dochter ook een blog begonnen is!
  Maar ook ten als je me even mailt...stuur ik jou mijn adres.
  miramoza@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. marianne succes met je goede voornemen, ik hoop dat het gaat lukken! zul je ons een beetje op de hoogte houden?
  lieve groet en veel succes en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow: gewonnen! Helemaal te gek. Je gaat supergoed met de vingerhoedjes. Ik loop ver, heel ver achter.... En goed voornemen! Leuk theepotje. Dat gaat vast weer lukken! En ohja, mijn mailadres (kan de jouwe zo snel niet vinden): quiltpassie@home.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk begin van het jaar zo'n cadeau, dankjewel!
  Zet 'm op met je goede voornemen!
  :o)
  Ik sluit me aan bij mijn collegawinnaars,... ssupergoof@hotmail.com
  Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat dames. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me grandioos verteld heb. Ik had 11 x 11 hoedjes gezien, in plaats van 11 x 10. Jammer.
  Succes met je goede voornemen. Eigenlijk zou ik mee moeten doen, maar een van mijn voornemens toen ik 18 was, is om nooit meer te lijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ...terwijl ik je blog lees over je goede voornemen, vraagt mijn DP: "wil je ook een brownie?". En dan denk ik aan mijn eigen calorieenstrijd en herinner me dat ik er in december kilo's bij heb gekregen in plaats dat er kilo's van af gingen. Dus heb ik -al kijkend naar jouw theepot- heel breef "nee" gezegd. Helpt dat? Zo'n theepot? Als je zin hebt in iets lekkers?? (ik had er 1 in mijn kerstswap, dus misschien moet ik hem maar eens gaan gebruiken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goede voornemens. Ik weet zeker dat het je gaat lukken, omdat het je al een keer gelukt is. En winnaressen van harte wat goed dat jullie het geraden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel goed om de strijd weer aan te gaan
  Ik doe mee
  Groetjes Gea en SUCCES

  BeantwoordenVerwijderen