dinsdag 4 januari 2011

ze komen eraan!

Vandaag zijn de give-aways de deur uitgegaan, dus winnaars let op jullie brievenbus. En omdat ik mijn goed voornemen niet bij alleen een voornemen wil laten ben ik samen met D.H. van Duitsland naar Nederland gelopen om ze te posten. Hij moet ook lopen vanwege zijn hartproblemen. Nu lijkt dat heel erg ver mischien, maar het is zo`n uurtje lopen heen en terug. We hebben de ijsbanen zoveel mogelijk gemeden en de fietspaden genomen en dat viel mee. Ik heb ook mezelf overwonnen en ben op de weegschaal gaan staan. O, o wat viel dat tegen, laat ik zeggen nog niet alles verloren, maar wel heel veel. En wat is nu zo`n half jaartje vasten, dat moet toch  gaan lukken. Dus bij thuiskomst geen lekkere wafel, maar een lekker kruidentheetje.  


De foto`s zitten wat door elkaar vandaag, maar op de eerste foto zien jullie mijn nieuwe, oude charm. Ooit wil ik toch eens een hele charm maken met minstens die 999 verschillende stofjes erin. En dit is het patroon zoals ik ze ga verwerken. De lichte in de ster en de donkere in de molens. Meestal heb ik toch wat meer donkere als lichte en vooral ook als de middenkleuren bij de donkere meedoen. Ik zal flink moeten gaan verzamelen. Dit stukje zijn er pas 54.
Maar natuurlijk ga ik ook verder met de vingerhoedjes, kijk hier liggen drie bundeltjes. Telkens maak ik strookjes van 11. Daar maak ik dan bundeltjes van vijf van, een half blok dus en dan zet ik die op een avond aan de grote lap,zodat hij langzaam groeit. Want het is wel heel veel werk. Af en toe wil ik toch ook wel weer eens een groter stukje aan elkaar zetten.
Fijne avond en groetjes van Marianne

14 opmerkingen:

 1. Happy New Year Marianne! Love your block and the thimbles are so sweet. I plan on making some myself this year. They are so very cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik moet maar steeds denken aan die vrouw die ooit zei dat ze slechts aan 1 project werkte en pas aan een nieuw project begon als dat af was. Wie was dat ook alweer?????? (LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan Marion,

  Vandaag had je zeker een bijl nodig bij de sloot. (LOL)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed begin is het halve werk, dus én gewandeld en gekruidentheet én nieuwe spulletjes, waar ik niks van snap bij elkaar gezocht.
  veel succes en tot....riet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hardstikke bedankt voor je give-away! Ze staan al op de blog....vooral je zwartte en witte lapje stimuleren, maar ook dat bloemenblokje....wie weet wordt het een begin voor iets nieuws...ja ooit....wat ik verzin vele malen meer dan ik kan bij werken....herkenbaar? Lieve quiltgroetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je charmquilt.Lapjes nodig ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook bij mij zijn ze aangekomen. Super bedankt: wat zien ze er mooi uit: al die lapjes (of beter gezegd: lappen!). Geweldig ook dat blok: mooi hoor. Wat een prachtige quilt heb je voor je dochter gemaakt! Je hebt me verwend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel voor je geweldige post! Jeetje wat heb je een dikke envelop opgestuurd!
  Je kaarten, daar ben ik weg van,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ik toch dagen zitten broeden en zoeken naar spreekwoorden met bijl en/of sloot.....
  En vanmorgen, ineens: pop!! En toen had ik de koeien erbij en viel het kwartje!!
  Tja, de koeien staken inderdaad nog een klein beetje uit de sloot....
  maar gezien het feit dat ik nu zooo hard moest nadenken (voor daaaagen), lijkt het toch dat ze helemaal in de sloot zijn verdronken.
  Misschien tot zo bij Marij?
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan Marion,

  Hoop dat ik je geen slapeloze nachten heb bezorgd !! Kan jammer genoeg niet naar Marij, heb andere verplichtingen.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt al weer genoeg plannen voor de komende tijd, lees ik wel weer. De vingerhoedjes gaan super! En veel succes met het gewichtsverlies. Ik herken het probleem. Ik ben een paar jaar geleden 40 kilo afgevallen, maar na de jaarwisseling zag ik dat er al weer 6 kilo terug gekomen is (niet in 1 keer natuurlijk), dus ik ben nu ook bezig om dit er weer af te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan Gert,

  Wat goed dat je het op die zes kilo na hebt kunnen volhouden. Dat is een hele prestatie hoor.
  Succes met die zes en fijn weekend van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb er alle bewondering voor dat je het volhoudt om te lijnen ! Kan ik een bijdrage leveren om aan 999 verschillende stofjes te komen? Mail eens privé.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen