zondag 27 november 2011

Heerlijk dagje uit.

 Allereerst wil ik jullie dit mooi plaatje niet onthouden, echte koeieliefde.
 Zijn ze niet lief,het paartje bij ons in de wei.
Jammer dat het weer nu zo slecht is en ze geen  afdakje hebben om te schuilen. Elk jaar als het weer slechter gaat worden ben ik zo opgelucht als de boer ze komt halen. Misschien zijn ze niet zo zielig als ik denk, maar in mooi zonnig weer zie ik toch wel heel duidelijk verschil hoe ze dan heerlijk ontspannend in het zonnetje liggen te herkauwen.
Maar goed daar wilde ik eigenlijk vandaag niet over vertellen, kwam er zomaar ineens tussen, door het mooie plaatje.
Het dagje uit , is eigenlijk de titel. Op dit moment worstel ik met een moeilijke levensfase, met ups en downs, en ineens waren alle ups zelfs verdwenen. Bij tijd en wijle komen nu  af en toe wat ups terug en gelukkig word ik hierbij geholpen door enkele lieve mensen om me heen. En het dagje uit hoorde dit keer bij de ups. D.H  stelde voor dat we naar de handwerkbeurs in Arnhem zouden gaan, een niet te groot opgezette beurs, een gezellige drukte, maar niet te druk. Overal mogelijkheden waar je even kon uitrusten bij het genot van een kopje koffie en wat hartigs. En waar je natuurlijk rustig een overzicht kon krijgen van de aankopen. De winkels hadden ook voldoende ruimte en je kon er heerlijk rondslenteren. En alles wat je zoal nodig had op handwerkgebied was ruim voorhanden. Van D.H. kreeg ik een prachtige lichtbak. Ooit hadden we eens een kist wijn gekocht met de bedoeling er zelf een bakje van te knutselen, maar de wijn is allang opgedronken en het bakje is er nooit gekomen. Nu vond D.H. dat het overnemen van patronen met gebruikmaking van ramen nou ook niet zo geweldig was en kreeg ik van hem deze prachtige lichtbak. Hij heeft er ook nog zo`n drie uurtjes mee rondgedragen, zodat ik beter kon snuffelen, lief hè.
De andere aankopen staan op de foto, maar op een of andere manier staan alle foto`s door  elkaar en willen ze niet verschoven worden. Dus jullie moeten maar zelf het plaatje bij de tekst uitzoeken. Van DMC had ik een doos gevonden met 25 strengetjes in allerlei kleurtjes, heel handig bij applicatie. Voor 7.50 euro, dat is toch wel een koopje. En Aurofill garen, dat garen had ik altijd eens willen uitproberen om te naaien. Nou ja, de rest kunnen jullie wel op de foto zien. Het was in ieder geval een heel geslaagde dag.
 
Dit quiltje is nog net geen AFFO, maar schiet al aardig op. Voor het eerst heb ik in dit quiltje een derde van het quiltwerk uitgehaald omdat het me niet beviel, en uiteindelijk ben ik  wel blij dat ik het uitgehaald heb.Ben nu aan de rand bezig. 

En natuurlijk brei ik ook nog aan de kerstballen. Ze passen niet eens allemaal in de boom. Maar op dit moment kan ik nog elke keer een gaatje vinden. Deze twee ballen hebben we close-up gefotografeerd, omdat ik ze zelf erg mooi vind. De andere zien jullie in de boom hangen. Ik heb ook glittertjes geprobeerd, maar die vallen er regelmatig af. Och zonder zijn ze ook al heel mooi en ik wil  geen plaksel op het breiwerk spuiten.
Ik moet nu nog wat koekjes gaan verwijderen, niet uit de koekjestrommel, maar op de computer, hoop dat dit gaat lukken. 
Fijne avond allemaal en groeten van Marianne

4 opmerkingen:

 1. wauw, na zo'n heerlijke dag zul je toch wel helemaal up, up and away zijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat er langzaamaan toch weer wat upjes in je leven komen! Zo'n dagje handwerkbeurs is toch al een UP MET HOOFDLETTERS, zou ik zeggen!!! Ik ben bezig met een stitchery en heb het patroon op het raam overgenomen. Toen dacht ik ook weer dat een lichtbak toch handig zou zijn. Ik heb er eens een gehad van een oude la, maar die heb ik (stom) weggegooid.
  En je quiltje is ook erg mooi geworden. Hopelijk zien we het binnenkort in 't echt!
  Groetjes, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, dat je hebt kunnen genieten! Daar knapt een mens van UP.
  Je quilt en de kerstballen vind ik prachtig.
  Een up-day gewenst!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het allemaal even niet zo gaat. Mooie aankopen heb je gedaan en je bent heerlijk verwend met zo'n prachtige lichtbak. De ballen zijn mooi geworden en ja idd een erg leuke en lieve koeienfoto.

  BeantwoordenVerwijderen