dinsdag 15 november 2011

charmclub en de kerstballen

Deze stofjes vond ik gisteren in mijn brievenbus. Ze waren afkomstig van Anita. Ze was dit jaar ook al vroeg met de kerstcadeautjes, want het charmpakketje had ze mooi ingepakt met een kerststofje en de eerste kerstkaart van dit jaar stuurde ze mij. Het zijn mooie stofjes, geen enkele dubbel, ik kan ze dus goed gebruiken bij  mijn charmproject.
Bedankt Anita en Marcha voor de organisatie ervan.

Dit is het kerststukje van vorig jaar waar ik het al eerder over had. Ik heb drie ballen gemaakt om hier aan te hangen. Ze zijn gebreid van tweed moskleur wol. Het goudvinkje is ingebreid met goudgaren en het andere vogeltje met ecru sokkenwol. Het eekhoorntje eveneens met deze sokkenwol. Vooral de grote vogel vind ik erg mooi. Deze is  over twee delen gebreid en is daardoor groter. De andere is vier keer herhaald. 
Het is me gelukt om een kunstboom te lenen, waar de ballen telkens in gehangen kunnen worden, zodra ze klaar zijn. Ik heb er nu zeven af voor in de boom. Zo leuk om te doen, elke keer een ander motiefje en je ziet de boom steeds voller worden. Vanmorgen heb ik nieuwe lampjes gekocht, helemaal zonder kabels. Daar had ik toch zo`n hekel aan. Al die lampjes en al die kabels die steeds in de war gingen en zoveel licht. Dit zijn net kaarsjes, maar vanwege het brandgevaar met ledlampjes.
Maar om de biologische klok niet helemaal van streek te maken heb ik zaterdag toch ook Sint en Piet gekocht. Af en toe komt er iemand voorbij die wel zin in chocola heeft, maar tot Sinterklaas moeten ze blijven staan.
Fijne dag nog en groetjes van Marianne

5 opmerkingen:

 1. Blij dat je wat aan mijn tip had. Nog even doorbreien en je boom is prachtig (nu ook al hoor!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ballen en lapjes en wat leuk om ze in de boom te zien hangen. Ik zit er steeds meer over te denken om het ook te gaan proberen omdat ik ze leuk vind en een kitten heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een prachtige ballen!! Ik kom ze overal tegen en houd mijzelf nog goed in,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm..ik mag dus wel oppassen na die eerste bal. Erg verslavend. Maar die van jullie zijn erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een creativiteit, leuk hoor.
  De lapjes zijn ook altijd leuk om te krijgen hè?
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen