donderdag 10 november 2011

twee nieuwe julekulersWat het vrouwtje nu weer heeft uitgedacht met al die rollende ballen wol, dat moeten we toch erg goed in de gaten houden, of is het lange kijken ook slaapverwekkend en vallen de oogjes langzaam dicht.

Twee nieuwe kerstballen zijn in ieder geval  klaar. De eerste, de zwarte, heb ik ook nog in rood gebreid. Ik gebruik dunne sokkenwol op naalden 2,5. Het enige nadeel is dat het vulgaatje wat klein is.
De kerstbal met het sneeuwpopje heb ik gebreid van sokkenwol en Phildarwol. Die is eigenlijk voor naalden drie en dat is ook handiger. Maar ik had toevallig nog vier knotten ecru sokkenwol liggen, vandaar dat ik verder ben gegaan op 2,5. Het sneeuwmannetje heb ik gemaasd met DMC Lumina. Het geeft wat meer glans in de boom. Ik heb het in dit geval gemaasd vanwege het garen, maar ook omdat de oversteekafstanden wel erg groot werden. Ik ben beginnen te mazen toen ik aan de minderingen moest beginnen, dan kom je er beter bij. Het enige nadeel is dat je soms met de draad in de naalden blijft hangen.
Nu weet ik eigenlijk niet meer waar ik de ballen overal moet  hangen. Voor in de kersttak waar een stukje van op de foto staat ga ik de vogeltjes breien, Een goudvink en nog een ander vogeltje op een takje. Voor die andere ballen moest ik eigenlijk een boom hebben. Maar ik heb een hekel aan een kunstboom, maar dat was nu in dit geval wel een goede oplossing. Dan kan de boom elke dag met een balletje meer versierd worden. Heb ik ook niet zoveel werk in een keer, haha. Ik moet er nog even over nadenken. Mijn moeder heeft er misschien nog een staan die ze niet meer gebruikt.
Ik moet nog op zoek naar de Swarovski steentjes. Ik had een winkel gevonden, maar daar waren ze wel erg duur, zeker als je er zo`n 16 per bal gebruikt. Maar ik vind het wel leuk om toch een beetje glans en glitter tussen de lampjes  in de boom te hebben. En ik wil er behalve lampjes alleen de eigengebreide ballen in hangen. Dan vallen ze ook goed op.
Nu ga ik maar eens kijken wat er zoal nog meer te doen is, wat beweging tussen al het breien door, o ja, en ik moet de lapjes van de charmclub van Marcha vooral niet vergeten. Ze liggen al klaar, maar moeten nog verzonden worden.Dus ze komen eraan!!!
Fijne dag aan alle quilters, breiers, en andere handwerksters en natuurlijk ook aan alle niet-handwerksters of lezers
 groeten van Marianne


7 opmerkingen:

 1. hahaha, ik dacht dat je het over die twee op de eerste 2 foto's had, leuke naam julekulers!!!
  veel succes met je ballen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie ballen hoor! Dat glimmende rood is wel heel erg leuk. Goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij het kruidvat zijn kaartjes met steentjes te koop voor 99 cent. Misschien een idee? Ze zij er in verschillende kleuren, eigenlijk voor kaarten maken. Maar ja wie zijn wij om niet onze eigen gang te gaan. Het wordt een mooie kerst met die ballen. Waarin ze ook komen te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee Gonny. Ik ga erna op zoek! Bedankt voor de tip.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke ballen Marianne!
  Ik was ook al aan 't denken om ze te gaan breien, maar ik wil altijd veel te veel, dus toch maar niet....
  Hopelijk tot snel!!!
  groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn ze mooi die ballen. En dat glinsteren dat hoort er eigenlijk wel tussen ja en maakt ze helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je zoveel plezier hebt in het breien van de kerstballen. Het duurt niet zolang meer tot het kerstmis is, dus....flink doorbreien. Bij de Action hebben ze ook veel frutsels om te versieren, dat zal MJ wel weten.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen