zaterdag 12 november 2011

nieuwe julekulers

Deze keer heb ik met het goudgaren gebreid en gemaasd. Bloed, zweet en .... nou  nog net geen tranen hoor. Het inbreien met het stugge gladde garen viel niet mee, maar mijn goudvinkje hangt er uiteindelijk toch. Ik ga in ieder geval niet meer met het gladde garen inbreien. Het sneeuwmannetje is gemaasd en dat lukte veel beter. Wel vond ik dat het goudgaren op de lichte wol niet zo goed opviel. Aan de onderkant van het goudvinkje  zitten nog rode hartjes.Aan de onderkant van het sneeuwmannetje is met groen gebreid, dat is wat donker op de foto.  De groene bal komt niet in de kerstboom, maar hangt aan een kerststukje wat nog overgebleven is van vorig jaar. Een klein stukje ervan zien jullie op de foto. De andere foto heeft zich op een of andere onduidelijke manier plotseling op zijn zij gedraaid. Geen idee wat ik moet doen om hem recht te zetten.
Gisteren heb ik nog een groene bal gebreid met een wit vogeltje en een takje. Die hangt nu ook aan het kerststukje, maar de fotograaf is vandaag nog niet langs geweest, dus die bal houden jullie nog tegoed.
Eerst had ik geprobeerd met sokkenwol in allerlei overlopende kleurtjes, maar dat werd niet zo mooi en erg onduidelijk voor zo`n klein vogeltje. Vandaag ga ik het eekhoorntje proberen.
Op het blog vond ik een handigere manier van opzetten, en dat werkte uitstekend, want dat was me toch een gehannis met vier draaiende naalden met elk drie steken. Ik vroeg me al af hoe dat gegaan was om voor Paul 460 handwerkjes op te zetten. Maar gelukkig door die handige tip gaat het een stuk beter. Bedankt hiervoor(ben even haar naam kwijt) Ik lees zoveel verschillende blogs. En Gonny nog bedankt voor de tip van het kruitvat, ik heb de glittertjes gevonden.
Fijn weekend,( hier schijnt het zonnetje al volop), en tot de volgende keer.
Groetjes van Marianne

5 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze mooi geworden echte kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk het vogeltje !!
  Ja lastig garen.

  Ik zag de opzet bij Lieke, de laatste foto van je volgers !!

  ((zwaaii))...MM

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bedoel natuurlijk W-ieke !!!;-)))

  Mooie dag. dag... MM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb echt bewondering voor jullie, hoor! Ik zie het echt niet zitten om kerstballen te breien en ik brei toch best graag!!
  Ik vind ze wel heel geslaagd, die met het gouden sneeuwpopje errug leuk!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat zijn die mooi zeg ! vooral die met dat vogeltje.
  Ben er helemaal verliefd op.
  Helaas breien in niet voor mij weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen