vrijdag 27 augustus 2010

vervolgstory

Hallo allemaal,
Vorige keer heb ik jullie verteld over mijn handeltje en ondertussen is het huis en mijn autootje er nog bij gekomen, maar daar ga ik het niet over hebben, maar over het vervolg van Barbie.
Ik heb het me daar toch druk mee gehad onvoorstelbaar... elke dag stroomde de mailbox vol met geinterresseerden, handelaars en verzamelaars. Er zijn zelfs beurzen alleen van Barbie. Nou had ik besloten als ik ze van de hand zou doen het aan een verzamelaarster zou zijn, zodat zij geen woekerprijzen op beurzen behoefde te betalen en Ken bij een leuke collectie terecht kwam.Zijn pak is 800 dollar waard, en dan mist hij ook nog zijn stropdas.Ik heb met diverse verzamelaars  heel leuk gemaild en herinneringen opgehaald, maar toen de koop uiteindelijk rond was viel er iets voor wat ik nu niet verder uitleg, waardoor ik besloot om hem te houden, gewoon samen met zijn meisje Tressy, waar hij per slot van rekening al 45 jaar mee getrouwd is. Een van de verzamelaars gaf me de tip het stel leuk in een vitrinekast te plaatsen. En inderdaad dat staat zo leuk. Nou ben ik zondag jarig en ze had me ook de tip gegeven er alsnog een Barbie bij te kopen. Maar ik vond dat mijn stelletje gewoon bij elkaar hoort. Ze hebben bij de 50e verjaardag van Barbie een retro uitgebracht van de pop die ik zo graag wilde hebben, maar uiteindelijk niet gekozen heb. En nu word ik wel geen 50, nog een vijfje meer, ik vond het toch heel leuk om die als bruidsdame erbij te zetten.Mijn man vond het ook een goed idee en heeft ze gelijk voor me besteld. Misschien de eerste Barbie met het lange haar nog, maar dat weet ik nog niet.Als deze uitgave in mijn kindertijd lang haar had gehad had ik er zeker voor gekozen. Maar in mijn tijd was de kortharige populair. Ik zal ze eens laten zien.En zo staan ze nu samen in de vitrinekast. Leuk hè? Jammer genoeg heeft Skipper haar bruidsjurkje niet meer en staat die er wat zielig bij in haar doordeweekse kleren. Daarom staat ze niet op de foto.
Nu speelde mijn man ontzettend graag met treinen en auto`s en daar hadden we ook nog een oude versie van. Ook die kwam op marktplaats, maar bracht  weinig biedingen op. Nu heb ik voor zijn locomotiefje met de voor hem bijzondere huisjes ook een vak in  de kast vrij gemaakt. Leuk toch een paar mooie herinneringen uit die mooie, onbezorgde  kindertijd.
 Verder heb ik nog wat moeten klussen om het huis extra mooi te maken, dus jullie raden het al niet veel lapjes genaaid. Voor nov. moet de vriendinnenquilt klaar o jee, als dat maar gaat lukken. Bij het klussen is ook nog een ongeluk gebeurd. Wij hebben een open trappenhuis en mijn compassquilt hangt beneden, was de verf tot beneden gevallen en was de zwarte quilt helemaal met witte strepen, eigenlijk een foto waard, maar op dat moment even niet. Ik heb hem goed uitgespoeld, maar alles werd toen wit, daarom heb ik hem in de was gedaan en gelukkig toen was alle verf er uit.
Fijn weekend
Groetjes van Marianne

5 opmerkingen:

 1. Dat was even schikken met de verf en quilt. Gelukkig dat het achteraf toch nog goed is gekomen.
  De barbies zijn een mooi stel bijelkaar. Nu Skipper nog en ander kleedje, kan ze er ook weer echt bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't Blijft een mooi stelletje en wat leuk dat J. nu ook een plaat in de vitrinekast krijgt voor zijn treintjes. Maak er eens een foto van...dat zou mijn zoon graag eens willen zien.
  Wat een schrik met die verf, zeg!!! En wat een geluk dat alles er uit gegaan is.
  Probeer toch maar wat te quilten aan de vriendinnenquilt, het zou jammer zijn als hij er niet bij zou hangen.
  groetjes,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal maar een vreselijk einde!!! (nou ja, uiteindelijk is het gelukkig nog goed gekomen). De dames en heer staan prachtig op de foto. Je ziet dat het echte modellen zijn!
  Fijne verjaardag zondag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jouw man moet beslist de geheime tweelingbroer van die van mij zijn. Ook hij is gek van autootjes en treintjes. Hij heeft wellicht de advertentie gemist, anders had je wel een reactie gehad.
  Wegens plaatsgebrek is onze vitrinekast net uit de kamer gegaan. Daarin stonden een kleine selectie van zijn collectie tentoongesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ja, voor ik het vergeet. Gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel vele jaren in goede gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen