zaterdag 28 augustus 2010

het compass

Gisteren heb ik jullie verteld dat het compass helemaal onder de verf was gekomen, doordat er vanuit het trappenhuis verf naar beneden was gevallen en ik er helemaal niet aan gedacht had dat daar de quilt nog hing. Een eerste instantie een verschrikkelijk gezicht al die witte verf over de zwarte quilt, maar zoals jullie kunnen zien is het na een wasbeurt toch nog goed gekomen.
Het is een quilt waar ik meer dan tien jaar geleden aan begonnen ben naar aanleiding van een cursus, maar toen ik aan de kleine compassen bezig was en ondertussen weer wat andere cursussen had gevolgd bleef die in de kast liggen. Nog niet zo erg lang geleden heb ik besloten om de quilt toch eens af te maken, het quiltwerk valt tenslotte erg mee met zo`n kleine quilt. Het compass is van batikstoffen en de achtergrond is een Jinny Beyer. De stoffen van haar verliezen al erg snel kleur, maar gelukkig is deze zwarte stof is erg goed gebleven na de wasbeurt. Ik heb stofjes gehad die werden zelfs bruin, maar meer onder invloed van de zon dan van een wasbeurt. Daarom hangt deze in het trappenhuis, waar geen rechtstreekse zon erop schijnt. Fijne dag nog
Marianne

5 opmerkingen:

 1. Als ik hem zo zie wordt het tijd dat ik hem ook weer een keer opzoek en afmaak, eigenlijk zonde dat hij ergens maar ligt te liggen. Maar ja, de grote vraag is waar heb ik hem gelaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geluk dat je de verf er uit gekregen hebt het zou toch eeuwig zonde zijn van je mooie quilt en al je werk.Groetjes en een fijn weekend gewenst Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt en wat goed dat je de verf eruit hebt gekregen, zou zonde zijn geweest als dit niet het geval was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is het goed afgelopen, het is een prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen