woensdag 9 mei 2012

in het jaar van de AFFO`s!!

De derde AFFO 2012 is een feit. Ik noem hem Free like a bird. De stoffenserie heet tranquility en dat past precies in de periode van mijn leven nu. Gelassenheit!! Van deze serie heb ik nu ondertussen drie quilts klaar en het wordt misschien tijd voor wat anders. Deze quilt is gemaakt van zes panels. Het was niet gemakkelijk om de randen goed aangepast te krijgen, want het was een rare maat. De afbeeldingen heb ik helemaal langs de lijntjes gequilt. Poeh, dat was me een werkje, maar het ziet wel leuk uit. In de groene blokjes in de rand heb ik allemaal verschillende bloemetjes gequilt. Het was wel een gevarieerde quilt wat het quilten betreft. En tot slot het biesje. Dat doe ik met de naaimachine. Tijdens dit voor mij vervelende werkje moest ik denken aan vroeger. Vanaf vier jaar, of misschien drie leerde mijn moeder me breien op mijn aanhoudende aandringen. En totdat ik het patchwork tegen kwam, ben ik nooit meer gestopt met breien. Het eerste lapje van een paar steken was korenblauw. Ik kan me dat nu nog goed herinneren. Toen ik het breien onder de knie had kwamen eerst de poppenkleertjes aan de beurt van de restjes van mijn moeders truien, maar al snel breide ik truien voor mezelf. Maar het in elkaar zetten vond ik net zo vervelend als het biesje nu. In het begin zette mijn moeder ze in elkaar, maar later moest ik het zelf doen. Zodra ik een pand gebreid had had ik al weer ideeen voor drie anderen. Maar mijn moeder had een regel waar ze zich consequent aan hield. Geen nieuwe wol voor de andere af is. Geen UFO s dus. Maar als het vervelendste werkje af was, was er weer iets klaar en dat is nu ook met de quilt. Nu ben ik al heel wat jaartjes eigen baas en zijn er dus heel wat UFO s ontstaan, maar zoals ik al in de titel zei is het nu het jaar van de AFFO s. Ik moet zeggen dat het me wel rust geeft. Vorig jaar zouden we naar Marie aux Mines gaan, maar toen werd ik ziek en is het er niet van gekomen. Misschien gaat het dit jaar lukken. Een hotelletje is al geboekt. En daar krijg ik vast en zeker weer heel veel nieuwe inspiratie.

Ja, en toen de vogeltjesquilt klaar was begonnen de engeltjes al weer te roepen. Het is zo zielig, want ze wachten al zo lang. Ik ben er eens met een patchworkvriendin samen aan begonnen en zij heeft hem al jaren af en ophangen, weliswaar wat kleiner, maar toch af. Dus heb ik er nu maar eens een achterkantstof voor besteld.

Tot die stoffen helemaal uit Amerika hier zijn ga ik allereerst deze mini quilten. Ook al weer zo n oud project. We hadden eens de minitentoonstelling van het quiltersgilde in Limburg en we wilden daar natuurlijk  zelf niet ontbreken, dus daarom zijn we flink aan de slag gegaan.Uiteindelijk heb toen voor een andere gekozen om af te maken. Deze vond ik minder leuk en hier had ik alleen de top van af. Hij is gemaakt van Hoberta Horton streepjes. Dit moet niet al teveel tijd in beslag nemen denk ik zo, waardoor de teller van de AFFO s ook snel stijgt. Dus die laat ik nog even voorgaan aan de engeltjes. Nog even geduld dus.

Deze bloemenkrans ligt nu even in de kast. Eerst heb ik nog wat patchworkvriendinnen ermee aangestoken haha, maar nu ligt hij even opgeborgen. Dat komt hierdoor. Ik noem hem een bloemetje voor Myrna. En Myrna is met vakantie en komt pas in september terug, vandaar. Ik noem hem een bloemetje voor Myrna, omdat ik afgelopen winter, als het s morgens erg slecht met me ging, een bloemetje maakte als Myrna op de T.V. is  bij koffiemax. Ze  maakt me blij met haar opgewekt humeur en haar lach. Daarna gingen we lunchen en kon ik de dag weer beter aan. Dus in september ga ik er weer mee verder en maak elke dag een bloemetje voor haar tijdens koffiemax.

Groetjes van Marianne

4 opmerkingen:

 1. Super affo.
  En nog leuke projecten om aan verder te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je affo hij is mooi geworden en wat ben je goed bezig. Veel plezier bij het afmaken van al deze prachtstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer één af. Goed gedaan en wat is hij leuk geworden.
  Succes met de volgende ufo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk gevoel om weer een affo to hebben. Hij is prachtig geworden.
  Ben helemaal weg van je bloemenkrans. Schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen