dinsdag 25 januari 2011

150 en 2530

Hier zien jullie het resultaat van mijn charmquilt tot nu toe. Het zijn hier 150 verschillende stofjes. Katrien als je goed kijkt zie je er al een aantal van jou in terug.Die van Hilde zijn wel al deels geknipt maar nog niet verwerkt. Ik knip van alle stofjes het malletje uit en leg ze op stapeltjes. Zodra ik dan weer voldoende heb verzameld van stoffen die wat kleur betreft bij elkaar passen, dan zet ik er weer een stukje aan. Er zijn er natuurlijk nog heel wat nodig voor ik bij de duizend ben, maar het is wel heel leuk om te doen. En wat ook zo leuk is, je weet meteen als je een stofje krijgt of ziet, of je dat zelf al hebt. Hoe kunnen we dat toch onthouden?

De quilt die mijn loopvlak versperde, omdat hij geregen moest worden is klaar, GELUKKIG!! Ik heb altijd heel veel projectjes, meer dan 25, maar quilten doe ik altijd maar aan een quilt. Zodra de tops klaar zijn, liggen ze geduldig in een la te wachten totdat ze aan de beurt zijn. Dit keer is een mandjesquilt n.a.v. een patroon van Kaffe Fassett aan de beurt. Ik heb er erg leuke quiltpatronen voor, een aantal van mijn dochter met kerst gekregen,en ben met frisse moed eraan begonnen. Er zit nogal wat variatie in de patronen en daar houd ik nogal van. Deze laat ik pas kijken als hij helemaal klaar is en misschien komt hij eerst op een tentoonstelling. Marij heeft b.v. elke twee jaar een tentoonstelling of ik show hem op onze altijd heel gezellige regiodag. Daar moet ik nog eens over nadenken.

En hier de vingerhoedjes. Ook hier gebruik ik nu nog restjes van de gulle gevers. Hoe meer variatie hoe leuker. Aan de rechterkant moet nog een blok en dan is ook die lengte zoals ik hem wil maken. Daar ga ik dan met zwart een rand omheen maken en dan nog een buitenrand van alle stripjes die nu nog overblijven. Soms maar stripjes van twee cm.,waar dan met naadaftrek een cm over blijft.Maar voor het zover is moeten nog heel wat vingerhoedjes gemaakt worden. Is nog een heel karwei en Dear Jane en Sylvia roepen ook af en toe om aandacht. O wee, ik heb een chronisch tekort aan tijd.
Fijne dag allemaal en groetjes van Marianne

vrijdag 21 januari 2011

alweer een zonnetje

Vandaag alweer een zonnestraaltje, wat geweldig. Toen we na een zware dag  thuiskwamen vond ik deze mooie lapjes van Hilde (blog Quiltatelier 79) in mijn brievenbus. Alweer iemand die me zomaar spontaan 32 lapjes toestuurt voor mijn charmquilt met een mooie kaart erbij. Het maakt me heel gelukkig deze warme gebaren. Heel erg bedankt Hilde!!

Met de andere stofjes ben ik gisteren al bezig geweest, maar momenteel ligt de grond bezaaid met een quilt die geregen moet worden. En dit werkje op de knieen lukt niet meer achter elkaar, we worden toch een dagje ouder. Maar zodra ik die klaar heb ga ik weer verder met de lapjes. Gisteren hadden we een reuze gezellige bee bij MARIJ en  is er ook niet veel meer van gekomen, maar vervelen doen we ons in ieder geval nooit. Van de lapjes van Katrien heb ik een stukje voor de charm uitgeknipt, het worden allemaal verschillende, en van de rest die dan nog overbleef kon ik 1-4 vingerhoedjes knippen. Leuk hè daar komen ze dan ook nog eens terug. Hierin gebruik ik niet allemaal verschillende stoffen, maar toch is het leuk als er iets meer variatie in zit.

 Zodra er iets af is ga ik het laten zien op mijn blog. O ja, het gewicht op dit moment 3,6 kilo eraf. Is al wat hè? We doen ons best zal ik maar zeggen.

Fijn weekend en groetjes van Marianne

woensdag 19 januari 2011

lichtpuntjes

51 nieuwe voor mijn charm.
Ik kan jullie vertellen dat dit wel een heel groot lichtpunt was op deze dag. We zitten in een behoorlijk moeilijke fase in ons leven en soms vragen we ons af of het de moeite nog is om op te staan en dan ineens komt de post. En die post brengt zomaar lapjes, spontaan gestuurd door een hele lieve medeblogster. Katrien van Scrappatch stuurde me deze 51 lapjes voor mijn charm. Dit maakt mijn dag weer helemaal  goed. Zoveel warmte op een dag, dat geeft weer nieuwe moed. En natuurlijk ga ik er meteen mee aan de slag. Het zijn hele mooie kleine printjes en passen heel goed in mijn  idee van de charmquilt.Dit zal een heel bijzonder stukje in mijn quilt worden.

Nog een lichtpuntje. Komt het voorjaar eraan?! Deze katjes beginnen al  te bloeien. Hoe mooi is de natuur in alle tijden van het jaar?!


En vanuit deze mooie natuur houdt deze( ik denk een buizerd) een oogje in het zeil. Hij kijkt vanuit zijn terratorium rechtstreeks bij ons de huiskamer in.

Fijne dag allemaal en groetjes van Marianne

maandag 10 januari 2011

Eindelijk weer eens een AFFO

Het heeft lang geduurd voor ik eindelijk weer eens een tablerunner af heb, maar nadat ik de kerstspulletjes had opgeruimd wilde ik toch graag weer eens iets heel nieuws op tafel en na een paar avonden quilten was deze klaar. Het is een logcabin-variatie met in de sterren printjes van vogels. De stoffen zijn een serie van Moda Tranquility. Dit is geen eigen ontwerp, maar naar aanleiding van een zwart-wit quilt uit skinny quilts and tablerunners. 
Hier nog een foto van het bovenaanzicht, zodat er een duidelijker beeld van de totaalquilt is.
Wat het afvallen betreft, voor diegene die het graag willen weten,  kan ik nog melden dat het op dit moment met het Weightwatcher principe even niet zo goed lukte en dat ik tijdelijk ben overgestapt op Dr. Frank. Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit of het de nieuwe hype is en uiteindelijk ga ik ook weer over naar mijn oude vertrouwde Weightwatcher, maar soms is het goed om alles eens totaal om te gooien. Ik kan nu melden na een week dat ik twee kilo kwijt ben, dat de recepten heerlijk zijn, dat het gemakkelijk is om niet lijners mee te laten eten, maar dat ik enorme trek heb naar zoet. Maar omdat ik me momenteel met tien kilo overgewicht niet goed voel, het er voor over heb om enkele weken mijn best te doen en daarrna weer een nieuwe weg in te slaan.
Fijne avond nog en groetjes van Marianne

dinsdag 4 januari 2011

ze komen eraan!

Vandaag zijn de give-aways de deur uitgegaan, dus winnaars let op jullie brievenbus. En omdat ik mijn goed voornemen niet bij alleen een voornemen wil laten ben ik samen met D.H. van Duitsland naar Nederland gelopen om ze te posten. Hij moet ook lopen vanwege zijn hartproblemen. Nu lijkt dat heel erg ver mischien, maar het is zo`n uurtje lopen heen en terug. We hebben de ijsbanen zoveel mogelijk gemeden en de fietspaden genomen en dat viel mee. Ik heb ook mezelf overwonnen en ben op de weegschaal gaan staan. O, o wat viel dat tegen, laat ik zeggen nog niet alles verloren, maar wel heel veel. En wat is nu zo`n half jaartje vasten, dat moet toch  gaan lukken. Dus bij thuiskomst geen lekkere wafel, maar een lekker kruidentheetje.  


De foto`s zitten wat door elkaar vandaag, maar op de eerste foto zien jullie mijn nieuwe, oude charm. Ooit wil ik toch eens een hele charm maken met minstens die 999 verschillende stofjes erin. En dit is het patroon zoals ik ze ga verwerken. De lichte in de ster en de donkere in de molens. Meestal heb ik toch wat meer donkere als lichte en vooral ook als de middenkleuren bij de donkere meedoen. Ik zal flink moeten gaan verzamelen. Dit stukje zijn er pas 54.
Maar natuurlijk ga ik ook verder met de vingerhoedjes, kijk hier liggen drie bundeltjes. Telkens maak ik strookjes van 11. Daar maak ik dan bundeltjes van vijf van, een half blok dus en dan zet ik die op een avond aan de grote lap,zodat hij langzaam groeit. Want het is wel heel veel werk. Af en toe wil ik toch ook wel weer eens een groter stukje aan elkaar zetten.
Fijne avond en groetjes van Marianne

zondag 2 januari 2011

en het waren er op 1 januari 2011?!

2011,

En de winnaars zijn Ingrid van Supergoof, Marieke van quiltpassies blog en Miranda van Avonturen met quilten.
Als jullie zich bij mij melden met de adressen zend ik jullie deze pakketjes toe. Hoop dat het lukt met de emailadressen, want mijn dochter is het blog gestart en zal ook wel de mail ontvangen.
Hoe kom ik aan dit aantal: Er waren 15 blokken van 110 vingerhoedjes (in elke rij zitten er 11 en het zijn tien rijen) dat zijn er dus 1650, er waren 6 halve blokken van 55, dus 330 en nog extra twee rijen van 11 en een van negen, dus 31. Samen 1650 en 330 en 31 is 2011. Ik voel me net een schooljuf.
Hier staat nu ` waren `, want dat is ook zo, ondertussen zijn er al heel wat bij gekomen, lekker bij de kachel en de T.V. Als ik het volgende duizendtal passeer zal ik het weer laten zien.
Nou, winnaars proficiat en hopelijk krijg ik jullie adressen om ze toe te sturen, ze liggen klaar.
O ja, jullie willen graag weten wat ik uitgezocht heb, het zijn drie verschillende stofjes, twee verschillende kaarten van het quiltersgilde waar ik trots op ben en een origineel blok ervan met een roosje.

En wat doet dit theepotje nu op mijn blog. Dat heeft met de goede voornemens te maken. En nou wil ik niet van alles een raadspelletje gaan maken, maar zal ik het vertellen. Een aantal jaren geleden alweer ben ik 34 kg.afgevallen en dat heb ik ook heel goed kunnen volhouden, diverse jaren achter elkaar had ik bij weightwatchers de goldkarte ( In Duitsland), ik was van maat 48 naar maatje 38 en dat voelde erg goed. Maar de laatste twee jaar is het misgegaan, onze rugzak zat erg vol, waardoor ik de moed miste, en nou ben ik ook al geen sporttype, hou veel meer van quilten en lezen en dus ben ik van maatje 38 naar 44 gegaan.(Het gewicht weet ik niet, ik durf het niet aan om op de weegschaal te gaan staan.) Nog niet alles verloren, maar toch.... Alle kleren van elke verschillende maat zitten nu in dozen in afwachting of het gaat lukken.
Gisteren had onze zoon ons nog uitgenodigd voor een avondje wokken en vandaag ben ik met het goede voornemen begonnen. Of het bij een goed voornemen blijft of dat het gaat lukken, dat zal de tijd leren, maar ik ga het proberen. Dus als de snoepzin begint, komt het potje thee op tafel, met allerlei lekkere theetjes. Overal was koopzondag hier in de buurt, dus heb ik al wat aan beweging gedaan en dit leuke nieuwe theepotje van Janneke Brinkman gekocht. Misschien wat voorbarig met de tulpjes, maar ik zie ontzettend uit naar het voorjaar.
Een fijne avond nog en groetjes van Marianne