woensdag 18 mei 2011

stofjes, hondjes,boekjes?!?!?!

Nou, geen idee hoe ik het verhaaltje van vandaag zal noemen, misschien vanalles en zo.
Laat ik beginnen met Hendrik. Een eerste foto op zijn nieuw adres. Het gaat goed met hem. Hij is heel nieuwsgierig, alles is ook heel nieuw. Op zijn vorige adres woonde hij samen met een andere hond, maar niet in huis. Nu woont hij bij mijn zoon en vriendin, zij zijn gastgezin voor hem. Hij heeft een mooie mand  helemaal voor zichzelf waar hij al snel lekker in ging liggen en rondom zijn mand liggen tal van speeltjes. En elke avond wordt er een wandeling gemaakt door zijn nieuwe woonomgeving. Zo te zien vindt Hendrik al die aandacht prachtig en voelt hij zich al snel op zijn gemak op zijn nieuw adres.

Dan zijn er de stofjes van de charm-ruil van Marcha. Even dacht ik dat er iets fout liep, want TNT had wat problemen met de porto,en dat terwijl de hele enveloppe zowat vol postzegels zat, maar gelukkig was dit snel opgelost.En vandaag waren ze er. Ze zijn heel leuk. Kleine printjes in licht en donker voor mijn charm en een klein panel wat ik graag wil gebruiken bij een rest van rozenstofjes.Daar moet ik nog eens over brainstormen. Tevens een heel hartelijk kaartje. Ria heel erg bedankt!! En Marcha natuurlijk ook voor de moeite die ze telkens doet om het goed te regelen. Ik heb me gelijk weer opgegeven voor de volgende ronde.

Dit boekje is een tijdschrift. Ik las het op het blog van Jacqueline van de Logcabin in Hillesberg. Het tijdschrift is nieuw en komt uit Amerika. En als me dan met moederdag gevraagd wordt waar ze me dit jaar eens blij mee kunnen maken hoef ik me niet lang te bedenken.

Het is heel leuk, niet erg moeilijk en dit tulpenquiltje viel al gelijk goed bij het eerste doorbladeren. Ja, en dan jeuken de handjes om ermee te starten. Ik had nog stofjes die al voor diverse projectjes gediend hadden, maar het nooit tot een goed einde hadden gebracht. Het was een toffee, zo noemden ze dat in Brielle en dan praat ik over zeker 12-14 jaar geleden. En een klein quiltje voor op de keukentafel doet het altijd goed zo even tussendoor. En ja, je wil toch ook weer eens wat op het blog laten zien.

Kijk, zo ziet het resultaat tot nu toe er uit.
  De tulpen heb ik met een eenvoudige applicatietechniek gemaakt. Strijken en festonneren, een kind kan de was doen. Maar het resultaat is best leuk.
Fijne avond en groetjes van Marianne

9 opmerkingen:

 1. Ik vind Hendrik gewoonweg geweldig!!!
  Ik heb zelf een Cavalier, die al op
  leeftijd is, maar weet nu al, dat mijn
  volgende hond een Fransje is, dat roep
  ik al jaren! Je bloemetjesquilte wordt
  erg mooi en dat tijdschrift is ook wel
  mijn ding. Groetjes van Ageeth Dorsman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier met je lapjes,kreeg de mijne vandaag binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige hond, Hendrik! Hij is ook echt fotogeniek!!
  Wat een prachtige lapjes heb je gekregen en ook je tulpenquiltje wordt super!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke lapjes, steeds weer een verrassing, ik doe ook weer mee aan de volgende ronde.
  De tulpenquilt is ook erg leuk, zou ik ook voor vallen.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha hendrik ziet er geweldig uit. je tulpenquilt zordt prachtig. En ik zag dat je ook met de variahex bezig bent? Is nog een WIM met hoofdletters. Mijn vingers branden om ermee te starten:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tulpen, mooi tijdschrift lijkt me dat ook. Je hebt ook mooie lapjes met de ruil ontvangen en fijn dat Hendrik zo goed terecht is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn dochter heeft ook een franse bul eentje met een eigen willetje!
  En het leuke tijdschrift..... die heb ik ook hier liggen, mooi tulpenquiltje!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een schattig projectje met de tulpjes. Heel erg verleidelijk maar o zo leuk straks op tafel.......

  BeantwoordenVerwijderen