woensdag 29 september 2010

`n uitdaging

Vandaag heb ik me vooral beziggehouden met het vullen van de kist, maar die is wel heel groot, daar gaan nogal wat stukjes in. D.H. heeft de berg gefotografeerd waar de quilt uit voort moet komen. Kijk hier is hij.
Op het deksel van de doos liggen allemaal kleine stukjes stof, waar je niet weet wat je ermee moet doen, maar ook te jammer vindt om weg te gooien. Ik had ze eigenlijk opgespaard voor applicatie, maar omdat dit niet mijn favoriete werkje is zullen ze nooit opraken. Het is een verzameling van stukjes van zo`n zeventien jaar. Vooral in het begin toen we nog niet veel stofjes hadden waren we heel erg zuinig met elk stukjes of randje. Het is nu een uitdaging om van deze chaos een quilt te maken. Als de snippertjes op zijn heb ik ook nog reepjes in de ton zitten, die zijn alweer een beetje groter, daar ga ik dan mee verder. Ben zelf erg benieuwd hoever ik met de snippertjes kom. Ik ga nu nog even verder met knippen omdat er dan wat meer variatie in de kleuren komt.
Een fijne avond allemaal ook van deze luie dames en gentleman.
Marianne

6 opmerkingen:

 1. Hallo

  Wat een werkje maar wel erg leuk denk ik, succes ben benieuwd.

  Groetjes Annemieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff wat een werk. Het is wel leuk om de stofjes van vroeger weer tegen te komen en de herinneringen op te halen.
  veel succes ermee
  groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad ja, er komen dan allemaal stofjes voorbij waarvan je denkt: oh ja...(en er komt een herinnering).Succes hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marianne wie wat bewaart heeft wat of wie het kleine niet eert zo zijn er nog wel een paar als ik deze stukjes zie liggen,maar het zal wel leuk zijn om met zoveel kleurtjes en stofjes bezig te zijn.Groetjes en veel succes we zullen terzijne tijd de quilt wel zien groeien.Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige berg stofjes en wat ontzettend goed dat je ze zolang bewaard hebt want nu heb je er ontzettend veel plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou daar kunnen nog heel wat "vingerhoedjes"van geknipt worden meiden...je bent de herfstavonden goed verzorgt zo...en wat een leuke foto van de lieve honden...ook hier ligt er een in dezelfde kleur te snurken nu...de FB zijn ook zo mooi...leuk zo met zijn driën....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen