donderdag 9 september 2010

een tipje van de sluier


Hier is hij dan een affo. The story behind the quilt.

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn dochter een quiltboek en startte ik een scrapquilt. Maar bij de eerste blokken kreeg ik het idee om hem samen met mijn patchworkvriendinnen te maken. Een van de sterren is nl. de vriendschapsster. Marion was net na een periode van rust op patchworkgebied, bezig met een come back en vond het ook een leuk idee. Al snel werden ook een aantal anderen gemotiveerd en  gingen we samen verder. We deelden onderling een stofje uit zodat er van elke quiltvriendin een STER in de quilt kwam, dit stofje had vaak een speciale betekenis. Ook gebruikten we er zelf stoffen in waar we herinneringen aan hadden. Twee jaar werkten we eraan als we bij elkaar op de bees kwamen en laat ik jullie vertellen dat er heel wat gebeurd is in die twee jaar en dat de lucht af en toe heel erg donker was. Maar als sterren bleven we voor elkaar stralen, een opbeurend woordje, een vriendelijk gebaar een luisterend oor, ieder op zijn eigen manier. Nu heb ik als titel voor mijn vriendschapsquilt gekozen: YOU ARE A STAR, want dat zijn ze voor mij een ster die  licht geeft, warmte en blijdschap.
En waar ik nu heel erg trots op ben, ik ben ook een sterretje in hun quilt.
Maar waarom nu alleen een tipje van de sluier. Dat zit zo, we gaan die quilts showen op de tentoonstelling van MARIJ in november en ik ga er natuurlijk van uit dat heel veel bloggers dan naar het Zuiden komen afzakken en daar laten we dan pas de hele quilt zien.
Op het laatst heb ik er erg tegenop gezien om hem af te krijgen,  ik dacht  dat ik nu eens wat minder had gequilt, maar achteraf viel dat toch tegen. In de zomer had hij wegens de warmte stil gelegen en dan ben je weer met zoveel andere projecten bezig, maar..... het is gelukt.
Fijne avond nog en groetjes van Marianne

5 opmerkingen:

 1. Toen je woensdag zei dat je ook nodig moest gaan quilten, dacht ik dat je nog heel veel moest doen. MAAR JE HEBT HEM AF !!!!! GEFELICITEERD!!!
  Wat heb je er een mooi verhaal bij geschreven. Er wordt op onze bee inderdaad heel wat gekletst, dus ook tijdens het maken van deze quilt: leuke en moeilijke onderwerpen.
  Ik ben blij dat ik het quilten weer heb opgepakt. Wat hebben we toch een heerlijke hobby en een geweldig clubje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verhaal, ik ben bij 2 Bee's, waar ook veel lief en leed wordt gedeeld. Enerzijds is onze hobby heel eenzaam, maar ook heel sociaal. Gefeliciteerd met het afmaken van YOU ARE A STAR!
  http://quiltaart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat de quilt af is. En inderdaad, in die twee jaar dat we met deze quilt bezig zijn geweest is er ontzettend veel gebeurd. Gebeurtenissen en herinneringen die we in onze quilts verwerkt hebben. Maar de warmte van de vriendschap is toch het belangrijkste.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verhaal. Dan zal ik tot november moeten wachten vooreer ik de hele quilt te zien krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A wonderful story and quilt Marianne!

  BeantwoordenVerwijderen