zondag 20 juni 2010

SBS

Dit zijn mijn eerste vijf blokjes van de SBS. Hoe ik ze naderhand aan elkaar ga zetten weet ik nog niet. Waarschijnlijk wel met sashings, maar ik weet nog niet in welke kleuren, donker- licht afwisselend of een neutrale kleur, maar moet het dan licht worden of mag het ook donker zijn, voor een Bridal. Misschien hebben jullie nog tips!
Van de stoffen heb ik gelukkig nog een aantal kleuren bij kunnen krijgen. Aanvankelijk had ik alleen blauw en grijs en een beetje rood. Nu heb ik nog beige, groen en wat rose erbij. Een van mijn patchworkvriendinnen had ook nog een aantal restjes, die ze me gaf, lief hoor! 
Het zijn eenvoudige blokjes tot nu toe, alleen met de posies had ik wat moeite, ik ben niet zo goed in applicatie. Bij Aart had ik al wat instructies gelezen, vooral het toepassen van de plakstift is erg handig. Het is erg moeilijk om vier dezelfde motiefjes op de juiste plek te krijgen en te houden. Ik gebruik bij applicatie altijd de freezerpaper methode met het papier bovenop aan de goede zijde. De  Zenstoffen die ik gebruik zijn nogal dik en dan is zo`n klein rondje wel heel erg klein met veel naadstof. Maar uiteindelijk ben ik er toch wel tevreden over. De SBS wel heel erg leuk om te maken, telkens weer een ander blokje en het uitkiezen van de kleurtjes ervoor.Kijk wat is ze toch zielig vandaag, moet ze achter een draadje toekijken naar de fotoshoot en ze wil er zo graag met haar neus bij zijn. Maar ja, als ze dan over die mooie blokjes gaat stappen met haar vuile pootjes, dat is toch jammer voor de bridal. Nu ga ik nog eens op zoek naar andere Bridals.
Nog een heel fijn weekend en de groetjes van Marianne

6 opmerkingen:

 1. mooi!!! hoor je blokken en niet te vergeten dat mooie koppie achter het hek .
  Super leuk .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige blokken heb je gemaakt en wat een lieffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem aan dat je het over dat blokje links onder hebt?? Knap hoor. Ziet er heel goed uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige blokjes!! Ach en dat kopje achter het hek is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wonderful blocks and excellent colours!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie blokjes, Marianne! En wat een mooie kleurencombinatie.
  Je zag onze Max echt zo kijken op de foto, alsof hij er op de bank wou springen, he? Het is echt een (oud, maar) ondeugend baasje....... Ik had net gezegd dat het niet mocht en zie je z'n snoetje..... Rakker!
  Geniet van je dag en je volgende blok-projektje!

  BeantwoordenVerwijderen