zaterdag 5 juni 2010

Dear Jane up-date.

Vandaag wil ik mijn laatste vorderingen van mijn Dear Jane laten zien. Ik las zo hier en daar dat de 5e elke maand de nieuwe blokjes getoond worden. Dus hier dan die van mij. Ik heb de laatste rij  afgemaakt en aan de vorige rijen genaaid. Het waren vooral de applicatieblokken die zijn blijven liggen. In het boek vond ik nog een oude pinbon, met de datum januari 2002, dus toen ben ik ermee gestart.
Daarom heb ik nu besloten de blokken te maken zoals ze zich voordoen ook al is er een niet zo favoriet exemplaar aan de beurt, zoals een applicatie. En zo erg is het nu ook weer niet want meestal zijn het maar kleine stukjes. Vaak is het ook omdat erbij gestreken moet worden en dan leg je die even terzijde. Maar goed, voortaan dus stuk voor stuk netjes in volgorde. En natuurlijk geen roest meer.Hier is nog een voorbeeld. Het is de achterkant en ik heb er een applicatie overheen gemaakt, de rest was al af.
Bij de niet genaaide blokken heb ik gedeeltelijk nieuwe stukjes geknipt. Heeft iemand trouwens  tips waar deze ecrustoffen nog te koop zijn?
Van rij F heb ik een blokje klaar en nummer twee gespeld. Die ga ik dus eerst naaien. Ik ga proberen om voor de volgende up-date weer een rij af te maken, maar of dat gaat lukken,dat moet nog blijken.
Waar moet ik me eigenlijk aanmelden voor de virtuele bee?
Groetjes van mij Marianne en niet te vergeten van onze Senna

6 opmerkingen:

 1. Mooie blokken heb je weer gemaakt en je hebt er al heel veel. Je kunt je bij Betty opgeven voor de V-bee. Ik kan hier geen link plaatsen dus als je naar mijn blog gaat en aan de rechterkant onder Dear Jane klikt op de naam Betty kom je bij degene waarbij je je kunt opgeven. Ik zal je vast bij mij toevoegen. Nogmaals leuk dat je erbij komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er leuk uit, Marianne, wat grappig ik pak juist eerst de applicatieblokjes, vind het een erg leuk werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blokken heb je gemaakt. Je DJ lap ziet er super uit, je hebt al veel blokken gemaakt!!
  Leuk dat je ook mee doet, ik zet je ook op mijn blog bij de Sjaantjes vijfde van de maand update.
  Succes met je volgende rij.
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne, Ik heb je bij het lijstje gezet hoor! Iedere 20e van de maand doen we een up-date, maakt niet uit hoeveel blokjes je af hebt. Het is al leuk om bij elkaar te kijken wat we gemaakt hebben, vindt je niet? Leuk dat je ook meedoet! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige blokken,
  veel plezier met de volgende rij.
  Ik zet je ook bij m´n lijstje bij!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne je bent ook al mooi op weg met Jane, en welkom bij de DJ bee! IK heb je ook al in mijn lijst gezet, de update is i.t.t. wat Margreet zegt elke 5e van de maand en je gaat net zo hard als je zelf wilt. Op mijn blog staat een link (linkerzijde) naar een blog dat "THat quilt" heet, een engels blog met heel veel tips en foto's om de DJ blokjes te maken, veel paper piecing (handig met die kleine stukjes). En als je net als ik die mini applicaties lastig vindt: gewoon met vliesofix opstrijken en met de machine festoneren of zigzaggen...veel plezier met Jane!

  BeantwoordenVerwijderen