donderdag 18 maart 2010

Mijn dochter vroeg mij om ook iets op het blog te zetten. Ik zal me allereerst voorstellen. Ik heet Marianne en quilt al een heel tijdje. Ik denk zowat 15 jaar. Het is mijn grootste hobby. Mijn gezin bestaat uit man en drie kinderen, waarvan er twee uit huis zijn. Daarnaast houden ons dagelijks drie honden gezelschap, Sophie een Engelse bulldog, Senna mijn mopsje en ons boefje Ivo, een dove Franse bulldog. Sinds twee van de kinderen uit huis zijn heb ik mijn eigen patchworkkamer, waar ik heel wat uurtjes doorbreng. Het is een oase van rust, waar al mijn projecten en stofjes liggen. En ik moet wel zeggen veel UFO`s, maar ook genoeg  AFFO`s. Onlangs vroeg mijn D.H. of hij er ook een plekje kon krijgen en hebben we  `s avonds toen D.S. thuis was gelijk een bankje naar boven gebracht. Het vloeroppervlak is nu wel wat kleiner, maar wel gezellig als hij zijn krantje bij mij komt lezen of whatever. Rijgen kan ik ook nog wel op een andere kamer.
De quilt die jullie hier zien is een van de quilts waar Marion het over heeft op haar blog. Deze is weliswaar geen lentequilt, want op de zonnebloem moeten we nog wel even wachten, maar ik vond het wel leuk om hem nu ook te tonen. De eerste rand om het blok is door Marion gemaakt, de tweede door Pauline, de derde door Marianne G. en de vierde door Maria.
Zelf ben ik lid van drie bees. De leden zijn in de loop der jaren wel eens veranderd. Er zijn nieuwe gekomen en andere zijn gestopt, maar enkele zijn al vele jaren van de partij. Altijd enorm gezellig.
Voor leden die 50 worden maken we altijd een quiltje, enkele uitzonderingen Marion kreeg er een bij 40, anders moest ze wel erg lang wachten, en die na vijftig bij de groep kwamen kregen het bij 60.
Daarnaast zijn er de gezamelijke projecten, waarvan deze foto er dus een is. De andere laat ik een volgende keer zien, je moet toch wat bewaren.
Nog een fijne avond
Groetjes Marianne

4 opmerkingen:

 1. ZAg bij Marion haar round robin,heel wat anders dan deze,maar hij is ook heel leuk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marianne,
  Wat leuk dat jij EINDELIJK je eerste blogbericht hebt geschreven!! En ook leuk om deze medaillonquilt weer eens te zien. Na al die andere quilts van jou, zouden we deze bijna vergeten!! Ben benieuwd wat er als volgende getoond gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marianne,
  leuk dat je met deze quilt je eerste blogbericht schrijft. Ik zal die van mij ook zo snel mogelijk op de blog zetten. Ik vind het nog steeds een van de leukste projecten die we met de bee gezamenlijk gemaakt hebben. Wat hebben we vaak gelachen als de quilts geruild werden.
  Ga je nu wat vaker schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne,
  Leuk stukje, dat er nog vele mogen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen