zaterdag 20 maart 2010

Mijn zoon stuurde mij deze foto van zijn quilt. Voor mijn kinderen heb ik nl. een quilt gemaakt die te maken heeft met het beroep dat ze gekozen hebben. De jongens hebben beiden bouwkunde gestudeerd. Een bouwtechnische bedrijfskunde en een civiele techniek. Voor mijn oudste zoon heb ik deze quilt gemaakt. Het is een ontwerp van Kaffe Fassett, een van mijn meest geliefde designers. Het ontwerp is naar aanleiding van een bestaande vloer gemaakt. Ik zelf heb er tevens stoffen voor gekozen die allemaal met de bouw te maken hebben. De achterkant is grijs, kleur van de cement.
Voor mijn jongste zoon ben ik nu bezig met de top. Maar ik laat mijn quilts altijd pas zien als ze klaar zijn, dus dat wordt nog even geduld hebben. Mijn patchworkvriendinnen op de bees natuurlijk niet, die krijgen altijd een voorproefje en geven dan vaak leuke tips.
Het ontwerp van deze quilt heb ik van een foto gemaakt in Jena. We keken daar het Jenadal in en dat heb ik getracht om te zetten in een quilt. Het blok is een innercity met tumbling blok. Dit i.v.m. de interesse in bouw.
Voor Marie-Jose, mijn dochter, heb ik de quilt gemaakt die ze zelf al op het blog heeft gezet. Zij heeft bloemsierkunst gestudeerd. Eerst had ik een quilt van antieke rozen voor haar willen maken, maar ze kreeg meer interesse in andere kleuren waardoor ik fellere kleuren heb gekozen. De antieke rozen liggen nu op mijn bed. Hiervan zal ik te zijnertijd nog wel een foto maken.
Nog een fijn weekend en quilt ze
Marianne

3 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne,
  Je hebt inderdaad de smaak te pakken he?? Nou, je hebt in ieder geval genoeg mooie quilt om ons te laten zien! Ben benieuwd welke we als volgende te zien krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk de quilt weer eens in zijn geheel te zien, op naar de volgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was deze quilt al een beetje vergeten. Zo zie je maar waar blogs goed voor zijn, haha.
  Schiet je met de quilt van jongste DS al een beetje op?
  p.s. Aan het tijdstip te zien kon Gonny weer niet slapen.

  BeantwoordenVerwijderen