zondag 21 februari 2010

Kaart van quiltersgilde en de stofjes

Tijdens de laatste regiodag van het quiltersgilde in November had iedereen quilts bij zich om te laten zien op de show en tell. Mam had een eenpersoonsquilt meegenomen die ze net afhad. Door het quiltersgilde werd deze quilt uitgekozen voor de nieuwe kaartenserie.

Begin januari werd de quilt opgestuurd voor de foto. Het was wel spannend. Stel dat de quilt zoek raakt bij de post. Gelukkig ging alles goed. Het is een mooie kaart geworden.


Na tien dagen zijn mijn stofjes eindelijk aangekomen. Die van mij waren 3 dagen eerder verstuurd dan het pakketje van mam. Dat was binnen 5 dagen aangekomen, erg snel vanuit Washington. Het pakketje van mij 10 dagen. We waren bang dat het zoek was, ook vanwege het weer. Er was erg veel sneeuw gevallen.

Het pakketje stof was geweldig, zoals ik in het andere blog schreef waren het laatste stukken van de rol. Met wat schuiven en combineren heb ik 5 series die bij elkaar passen. Bij 1 serie heb ik nog een mooie stof van mam gekregen. Hiermee heb ik ook al een idee.

Het zijn de stoffen aan de linkerkant, onderaan. Dit wordt een snowbalquilt. Het uittekenen van deze blok is niet duidelijk. Mam zei een 8 puntige ster als uitgangspunt. Zelf heb ik hem nu getekend vanuit een 9-patch. Het vierkantje op de punt maak ik uit 1 lapje.

Het gaat een drukke maand worden, ik ga verhuizen (eind maart). Het is 7 km hier vandaan. Net over de grens in Sittard. Het is een woning in De Wimmeren op de 4e verdieping met uitzicht richting Selfkant. Ik ben druk opzoek naar verhuisdozen, ideeen voor de nieuwe woning etc. Komende week kan ik binnen gaan kijken in de nieuwe woning.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Marie-José,
  de stofjes zijn erg leuk. Ben benieuwd naar die van je moeder.
  Wat fijn dat het doorgaat in de Wimmeren, lekker dicht bij de winkels en een mooie flat, en ook niet te ver van de stad. Alvast welkom terug in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marie-Jose en Marianne,

  Gefeliciteerd met de mooie Quiltersgilde-kaart!!! Ik zal er wat extra bestellen voor de regiodag op 9 april en dan wat extra reclame maken!!!

  Mooie stofjes hebben jullie ook besteld. Ik ben benieuwd wat jullie er allemaal mee gaan doen....

  En vervolgens ook nog gefeliciteerd met je nieuwe flatje. Leuk ook om weer alles opnieuw te gaan inrichten!! Als verhuisdozen heb ik altijd bananendozen gebruikt. Die heb je vast bij de winkel bij jou (in Sittard) om de hoek!!!

  groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen