maandag 17 september 2012

mezelf overtroffen!! Eindelijk naar Saint-Marie-aux-Mines

Het is ons gelukt, hiep, hoi, we zijn naar Saint-Marie-aux Mines geweest!!!! Jarenlang heb ik ernaar uitgekeken en eindelijk was het dan toch zover. En het was overweldigend. Al die mooie quilts, de prachtige omgeving en overal op alle trottoirs patchworkvrouwen met hun mannen ongelooflijk. Of groepen patchworkvriendinnen van uit heel Europa samengekomen in deze idyllische omgeving allemaal met dezelfde Begeisterung Het Patchwork. Eigenlijk weet ik helemaal niet wat ik het eerste moet schrijven het was zoveel!! meer dan 500 foto`s heeft D.H. gemaakt. Deze heb ik alvast uitgekozen om mijn verhaal te beginnen.

Ons verblijf, een heel erg gezellige franse boerderij omgetoverd tot hotelletje. Het lag zo`n 20 km. van Ste.Marie-aux-Mines.helemaal alleen in de natuur. De familie, Corinne en Thierry waren ontzettend vriendelijk, niets was hen teveel en ook hier allemaal patchworkvrouwen.Het eten was mmmmmmmm.En na een dagje wandelen van de ene tentoonstelling naar de andere en kijken in de vele winkeltjes was het hier s`avonds  heerlijk vertoeven.

Deze spulletjes heb ik meegebracht en voor D.D. een halve quiltring met tussenvulling. Op de tas staat een quilt van een Australische quiltster en in no-time zag je iedereen met zo`n tas rondlopen om hun verzamelde schatten rond te dragen.

Dit was een wand met klosjes van Aurofill en iedereen die hiervoor poseerde om een foto te maken kreeg een kraslot. En laat ik nou 4 klosjes garen winnen, anders win ik nooit wat. Een leuke verrassing.

En de Amish tentoonstelling, geweldig. Ik ben echte fan van deze mooie quilts in de effen stoffen. Zelf heb ik een sunshine and shadow gemaakt. Ik denk dat ik die ook maar weer eens op tafel leg. Hier zien jullie twee Amishpoppen als Amishkinderen aangekleed met een pop op schoot. Een leuk tafereeltje op de trap van het altaar.

En hier een van de vele prachtige Amishquilts.

Deze quilt heb ik gekozen omdat er toevallig het stofje in verwerkt is dat ik had uitgekozen bij Machemer. Want iedereen die de nieuwsbrief had uitgeprint mocht een stofje uitkiezen. Toevallig zag ik later dat bij deze quilt het stofje als uitgangspunt had gediend. Leuke toevalligheid.

En als we moe maar voldaan de dag afsloten konden we in dit heerlijke bedje kruipen.
Ben benieuwd of er nog meer verhalen op het blog komen, want ook van Nederland waren er veel bezoekers. Zelfs heb ik een mevrouw van 82  ontmoet, opgegroeid in dezelfde wijk van Sittard waar ook ik opgroeide, we hadden op dezelfde lagere school gezeten. Alleen zij een beetje eerder, misschien wel in dezelfde klas als mijn moeder. Hoe toevallig toch. Nog een groepje Limburgse vriendinnen kwamen we tegen, want het valt natuurlijk gelijk op als tussen al dat Frans, Duits en Engels iemand in het Limburgs staat te bewonderen.
Fijne dag allemaal en ik zal nog wel een paar mooie quilts laten zien in een volgend logje.
Groetjes van Marianne

4 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad het is ook al lang een wens van mij om er ook een keer naar toe te gaan dus fijn dat je er zo leuk over vertelt met fotos erbij.Je zult wel vol inspiratie zitten nu.Groetjes en een fijne week Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je er eindelijk naar toe kon gaan en zo genoten hebt. Mooie aankopen heb je ook gedaan. Nu lekker nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was echt genieten. Jij hebt weer andere dingen gezien dan ik. Er was ook zo veel. Onmogelijk om alles te bekijken. Genoeg inspiratie voor de komende jaren. Ons Limburgs groepje heb je gemist. Ik had jou ook graag eens willen ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jammer was leuk geweest om jullie ook te ontmoeten. ben wel twee keer bij Jacqueline van de Log Cabin geweest.
   Groetjes van Marianne

   Verwijderen