zaterdag 25 augustus 2012

winnie is hij leuk?

Lief hè! Winnie met knorretje. De top is klaar, nu nog het quiltwerk. Nadat we van het aanstaande moedertje gehoord hadden dat het haar wens was om een Winnie de Poohkamer voor haar aanstaande kindje te maken, ging opa in  spe op zoek naar geschikte patchworkstoffen. Bij de naaidoos vond hij deze panel. Daarna gingen we op zoek naar de geschikte kleurtjes om erbij te gebruiken. Ik wilde graag blokken( tumbling blocks) erin. En dat is gelukt zoals jullie kunnen zien. Hoe ik hem nu precies ga quilten weet ik nog niet, maar in de brede turkoise rand komen in ieder geval hartjes. Met Winnie weet ik het nog niet zo goed. Het is zo`n groot oppervlak als je alleen de lijntjes doet. Misschien hebben jullie nog tips, in ieder geval zal ik op de bee ook eens suggesties vragen. Het is wel leuk werk al die vrolijke kleurtjes.  Soms was het zo warm dat de naald niet meer door de stoffen schoof en verschillende keren ben ik opnieuw begonnen omdat ik niet tevreden was. Je wilt toch zeker iets moois maken voor het eerste kleinkind, nietwaar. Nu nog een paar daagjes rijgen en het quiltwerk kan beginnen, tenminste als het niet te warm is.
Naast de verandering dat het eerste kleinkind op komst is, gaat de laatste spruit langzaamaan ons huis verlaten. Nog wat kleren en zijn bed. O jee gaat het lege nestsyndroom zich nu pas echt heftig aandienen. Zal wel meevallen denk ik.
Groetjes aan quiltend Nederland en ver daarbuiten.
Marianne

4 opmerkingen:

 1. wat een schattige winnie en gefeliciteerd nog........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met de komst van je eerste kleinkind. Spannend zeg!
  En wat heb je een geweldige quilt gemaakt en - zoals van jou gewend - zo snel!! Als je eenmaal wat in je hoofd hebt he!!Hoe groot is de quilt? En hebben de aanstaande ouders hem al gezien? Succes met quilten, maar ook daarvan weet ik zeker dat dat helemaal goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O,o een heleboel vraagjes.
   De maat van de quilt is ongeveer 1.50 bij 1.45.Het panel was nogal groot. En inderdaad ik heb er erg hard aan gewerkt.Wil geen Torschlusspanik op het einde en het is leuk als hij dan ook al een tijdje van tevoren kan ophangen. De aanstaande ouders hebben hem inderdaad al gezien. Ze mochten meedenken over de blokjes en de kleurtjes en weten nu ook hoe de kleuren zijn bij de aankleding rest van het kamertje.Ik wilde ze er erg graag bij betrekken. Aardig van je reactie op mijn kinderquilt. Dank je! Maar zoals ik al zei over het quilten, daar ben ik nog niet helemaal uit door de grote lege vlakken van de beer. Misschien heb je nog ideeen?? Groetjes Marianne

   Verwijderen
 3. Wat een leuk quiltje voor je a.s. kleinkind.
  knap gedaan met al die kubusjes in de rand!

  BeantwoordenVerwijderen