woensdag 4 juli 2012

Even van me laten horen

Ja, ik heb er een nieuwe hobby bij. Ik speel nu elke dag voor kruidenvrouwtje. Meestal kookt D.H.en ik zoek er nu de geschikte verse tuinkruiden bij. We waren enkele dagen in de Allgau en daar had de hoteleigenaar een kruidenhobby.  Helemaal rondom het hotel overal kwam je ze tegen, daarbij vergeleken is mijn arrangement nog helemaal niets. Toen we thuis waren heeft D.H. twee tafeltjes voor mij geknutseld. Daarna zijn we op zoektocht gegaan welke kruiden we graag wilden hebben. We hebben er nu 19, een potje staat nog leeg. Hij was bedoeld voor een bonenkruid, maar dat was nog niet beschikbaar. Misschien vul ik het nog aan met een ander kruid, dat moeten we nog even bekijken. Ze geuren heerlijk als je erlangs loopt of op het terras zit. Vooral de basilicum die nu bloeit. En als je gaat knippen ruiken ze nog meer. Heerlijk!!!En ook de kookgeuren zijn geweldig met de verse kruiden erin.

Ik heb ze voorzien van namen want vooral in het begin haal je weleens wat door elkaar.

Het ziet er ook leuk uit zo met al die kaartjes. Ik heb ze in potten gedaan, omdat een aantal niet winterhard zijn en het de bedoeling is ze in de winter op een zonnige kamer te zetten. En met de hondjes, die toch af en toe wel eens een pootje optillen, is het ook beter.

En hier mijn laatste vorderingen van Sylvia. Het zijn er 72 nu. Langzaam begin ik door de stofjes heen te raken, niet allemaal, maar bv. de lichte achtergronden en het donkergroen. De stoffen zijn bijna nergens meer te vinden.Ik probeer nu nog twee rijen af te krijgen. Dan is de quilt geschikt voor een eenpersoons bed. Ik maak er dan nog een rand om met de bloemenstoffen uit de serie, want daar heb ik nog wel wat van over. Het beste als de stoffen helemaal op zijn, dan ben je daar weer vanaf, want meestal doe ik er niets meer mee. Het zijn dan 88 blokken, waarbij ik dan de leukste, tenminste die ik het leukste vind, heb uitgezocht.
Sinds lang ben ik ook weer eens naar de afsluitdag van Marij kunnen gaan, weer heel gezellig, zoals altijd, en ik ben ontzettend blij dat het me gelukt is. Ook Marij vond het leuk me weer eens te zien. Gelukkig heb ik een paar vriendinnen, die me helpen om door moeilijke perioden heen te komen. Ik werd ook gelijk weer erg enthousiast voor de tentoonstelling die MARIJ in oktober heeft gepland. Het thema is flower power. Je kunt hier heel wat kanten mee op. Dus als iemand mee wil doen vinden jullie de informatie op haar website. Of misschien komen jullie kijken en maken er een leuk uitstapje Limburg van. In oktober dus!
Groetjes van Marianne

2 opmerkingen:

  1. Verrukkelijk, jouw kruidentuin! En je quilt is een plaatje!
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, je kruidentuin. En goed dat je weer bij Marij bent geweest!!! groetjes, Marion

    BeantwoordenVerwijderen