zondag 11 maart 2012

Rozendorp Lottum

Voilà, hier  mijn rozentuintje. Waar dan???? zullen jullie zeggen. Nou, daarvoor dan een close-up van de roosjes.

Hèhè, meer is het nu echt nog niet. Maar dat moet nu spoedig komen volgens de experts.
Vorig jaar heb ik al een gedeelte van het tuintje met prachtige rozen uit Lottum aangeplant. Voor de helft stonden er nog struiken. Maar de rozen hebben zo mooi gebloeid dat we besloten om het hele tuintje aan te passen. En nu is de aanplanttijd voor rozen, ten minste uit de volle grond. Gisteren hebben we dan ook  weer een uitje Lottum ondernomen. Dit keer waren er op verschillende tijden snoeidemonstraties gepland. Daar heb ik nog erg veel van kunnen leren. Ik kreeg ook zomaar een snoeischaar in handen geduwd en mocht  het zelf eens uitproberen.Wow, wat spannend met alle ogen erop gericht. Meestal zijn de mensen te bang om te knippen. Maar het schijnt dat je ze flink terug moet knippen. Vandaar dat jullie nu zowat een leeg tuintje zien.  Elke dag nu maar kijken wat er gaat gebeuren, want bij goed weer zouden ze in drie weken een flinke groei doormaken.De uitleg nam wel zo`n 1,5 uur in beslag, een zeer duidelijke uitleg en demonstratie waar ik veel van kon leren. Zelfs hoe je moet knippen met de snoeischaar, (op de platte bek!!!). Ik ga daar nu eens extra op letten. We hadden het wel een beetje koud gekregen, maar dat was het echt wel waard. Gelukkig bleef het droog, want zo`n demonstratie is toch het duidelijkste als het ook in praktijk getoond kan worden.Niets volgens het boekje maar alles van de echte rozendeskundige.
 Ik weet niet of jullie al eens in het Rozendorp Lottum zijn geweest, maar als de rozen bloeien is het echt de moeite waard voor een uitstapje.Het is er dan zo mooi!!! Ook zijn er prachtige fietstochten langs de rozen, voor wie de fiets mee kan nemen.
In maart als het niet te nat is beginnen bij mij de tuinkriebels Ik wil naar buiten om  de tuin om te spitten. Heerlijk werkje, al wordt het nu wel wat zwaarder op deze leeftijd. Maar ik doe gewoon een beetje minder per dag. Alles wordt dan zo mooi en de jonge frisse plantjes komen dan weer overal tevoorschijn. De voortuin was een makkie dit jaar, maar achter hebben we ietsje meer werk.  De patchworkjes zullen dan wat minder aan bod komen, maar zodra dan het buiten zit weer komt, is mijn tuintje klaar en kan ik met de lapjes buiten  heerlijk van de bloemetjes genieten.
P.S. ergens las ik iets over bloggerregels. Het moet toch niet te gek worden, alles wordt aan regels gelegd. Ik vind als je de regels van fatsoen toepast die in het dagelijks leven gelden, dat dit voldoende is, en voor de rest vrijheid blijheid.Aan de lezer is het dan wat hij lezen wil of niet en waar hij een reactie op wil geven. Dat is tenminste mijn idee ervan.
Fijne zondag allemaal en groetjes van Marianne

3 opmerkingen:

 1. Leuk dat je zo enthousiast bent over Rozendorp Lottum. Een tip voor dit jaar is zeker om Lottum te bezoeken op 11, 12 of 13 augustus. Dan is er het Rozenfestival. In het hele dorp zijn dan allemaal rozentuinen en mozaïken aangelegd. Voor meer informatie en foto's kun je kijken op www.rozendorp.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een goede tip, dank je wel.......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vandaag voor 't eerst deze blog bezocht.
  Zag daar toen het verhaal over jullie hond(wat een snoepie om te zien!)en ik wil daarom graag een tip doorgeven.Dat doe ik bij iedereen met een ziek of oud dier.
  Mijn kat van bijna 20 jaar loopt erg moeilijk,waarschijnlijk ook door een beknelde zenuw. De dierenarts wilde er niets meer aan doen,behalve een einde er aan maken. Dat ging ons te ver.
  Van iemand kregen we de tip om Staupecid van Beaphar te gaan geven.Eerst gaf ik elke dag een heel tabletje fijn gemalen door de brokjes en later toen Gijs opknapte om de andere dag een tabletje. Af en toe heeft hij een slechte dag,maar ook begint hij weer te spelen!En dat op zo'n leeftijd!
  Succes en ik blijf je gezellige blogs lezen.
  groetjes Truus G

  BeantwoordenVerwijderen