zaterdag 7 januari 2012

Toch niet zo mijn ding

Mijn bouwproject ligt stil. Niet door vorst of andere weersomstandigheden, maar het is bij nader inzien toch niet zo mijn ding. Ik werk zo`n kleine twee uurtjes aan een huisje, knippen, naaien en aan de lap maken. En de ruitjes zijn leuk maar ze zijn zo dun ze gaan naar alle kanten. En dan staan weer een paar schoorsteentjes scheef. Niet echt iets voor mij. Nou heb ik eens zitten tellen en zitten vergelijken wat ik in die twee jaar nog meer kan maken. En wat ga ik uiteindelijk met de quilt doen als hij dan klaar is. Ooit is hij misschien leuk voor kinderen, want leuk vind ik hem nog steeds, dat wel. Dus alle stofjes en patroontjes zijn verdwenen in mijn verdwijnkastje en zolang de deurtjes nog dicht gaan, nou ja. Op het moment wil ik ook geen verplichtingen, doe alleen maar iets wat ik heel leuk vind.

Mijn  dochter bracht me dit boek mee. Een nieuw boek van Susan Briscoe. In het Nederlands vertaald ook nog. Het is een prachtig boek en de nieuwe ideeen stroomden gelijk binnen, al heerlijk bladerend en lezend bij de kachel. Ik hou van variatie en vooral van klassiek patchwork in nieuwe toepassingen.
Ik werk nog hard aan mijn creuset. Ben nu bezig met de randblokken en zal jullie die spoedig laten zien.
En omdat ik toe ben aan iets nieuws heb ik ook de titel en de achtergrond van het blog eens veranderd. De foto heeft D.H. gemaakt van een boompje bij ons in de tuin. Ook nu zitten de appeltjes er nog zo mooi aan. Een heerlijke traktatie voor tal van vogels die tot aan mijn tuindeuren komen snoepen van de appeltjes.
Een knusse zaterdagavond nog en groetjes van Marianne

16 opmerkingen:

 1. Je huisjes zien er super uit.
  Is best moeilijk met ruitjes werken.
  Jammer dat je stopt ( maar snap het wel hoor).
  Er gaat idd heel veel tijd zitten in de huisjes.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, Marion, ik moet er wel om lachen hoor, die vreselijke ruitjes van Roberta Horton......die krijg je nooit goed op de ruit, en ze zijn zo dun.....maar ze zijn wel leuk je huisjes, maak er een poppenquiltje van, dan heb je het niet voor niets gedaan en toch wat leuks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuke huisjes hoor. Anders doe je toch gewoon wat minder ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die huisjes zien er echt heel mooi uit, hoor! Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammer, want het ziet er heel erg leuk uit met de ruitjes!!! Maar je hebt hartstikke gelijk: je moet doen wat je leuk vindt!!
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch zijn het erg mooie huisjes. Maak er gewoon iets minder zodat je het nog wel erg leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zijn je huisjes leuk en ga gewoon voor minder.Ik maak ook niet elke dag een huisje hoor,das voor mij niet haalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik snap je wel en de huisjes die komen wel weer uit de kast......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maak er een poppenquiltje van ook leuk!
  Dat ben ik zelf ook van plan, hihi!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt toch maar twee straatjes al af. Maak er een kleiner werkstuk van, misschien gecombineerd met het grote huis in het midden. Dan heb je het niet voor niets gedaan. Zelf ga ik de 366 huisjes ook niet halen. Geen schande hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja ik begrijp het wel
  IK zelf zou er 1 huisje eraf halen
  En dan een border er om heen of de huisjes twee aan twee onder elkaar Daar is vast wel plekje voor

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik zou er ook niet tegen kunnen, al dat gepriegel, maar ja, ik ben ook geen quilter:) fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zijn leuke huisjes, maak je er gewoon wat minder. Het moet geen must zijn want dan is het quilten niet leuk meer toch? Gewoon doen wat je zelf leuk vind..Bij mij staat de teller op 1 hisje dus bij mij schiet het ook niet op..Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Deine Häuschen sehen super schön aus


  Wünsche euch einen schönen Sonntag
  Liebe Grüße
  Rena

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een schitterende huisjes! Echt mooi;rustig verder bouwen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je huisjes erg leuk, maar begrijp het wel. Die Roberta Horton-stofjes vond ik al ellendig om het patroon op te tekenen, en dan dat naaien!!! Ik zou er nog 4 maken (dat lukt toch wel?), leuk randje er omheen en klaar! Wordt dit misschien toch de eerste affo van 2012????

  BeantwoordenVerwijderen