woensdag 11 januari 2012

Nieuwe poging voor de huisjes

Nadat de huizenbouw een tijdje stil ligt ben ik toch nog van plan om het niet helemaal op te geven. Ik zag op het blog van buidling houses from scraps het paperpiece patroontje staan. Ooit heb ik eens getracht om deze methode toe te passen, maar machinewerk is niet zo mijn favoriet. Ik naaide toen op papier en moest het papier er later weer afhalen. Nu las ik van de week op het blog iets over theezakjespapier. Geen idee wat het was tot een patchworkvriendin me een stuk papier  meegaf om het eens uit te proberen. Dat wil ik nog eens gaan doen. Ik vind het wel jammer dat dit huisje even goed nog uit vier losse delen bestaat. Ik heb een boek van Maaike Bakker en daar staan leuke huisjes in die je in een keer kunt paperpiecen. Ze zijn wat eenvoudiger, zonder schoorsteentjes, maar ik ga het in ieder geval proberen.

Ondertussen ben ik al weer met zoveel tegelijk bezig. Ik wil graag met redwork gaan starten. Ben ook nog aan mijn creuset bezig. Mon creuset is een quilt uit het boek van elm creek quilts. Meestal teken ik de patronen zelf, maar dit was een applicatie en in inches. Dus heb ik me aan de maten uit het boek gehouden, maar niets klopt. Aan de rand miste ik wel vier centimeter. Nou  dat is me een aanpaswerk hoor, maar het  wordt wel mooi.De blokken aan de rechterkant komen helemaal rondom. En eigenlijk wilde ik er nog een eigen ontwerp voor het keukenrekje bij maken. Stof heb ik waarschijnlijk genoeg, maar ondertussen heb ik ook weer zin in andere projecten.
Met de Sylvia Bridal ben ik gestopt. Ik had zo`n dertig blokken af. De stoffen zijn een Zen Serie en bijna nergens meer te koop. Het mooiste was een donkere strook ertussen, maar voor een Bridal, zo`n zwart randje, dat vond ik niks. En alle stoffen die ik bekijk zijn net van zo`n kleur dat het er niet  bij past. Net wat ander rose en zo. Nu heb ik besloten om de gemaakte blokken in kleine projecten te verwerken. Met het boek van de Japanse blokken in mijn hoofd kan ik er wel leuke tafellopers van ontwerpen.

Vanmiddag heerlijk gewandeld met als doel Log Cabin van Jacqueline. Daar heb ik mooie handgeverfde garens gevonden voor de stitcherie die ik in het redwork wil toepassen. Nog even kijken welke het nu precies gaat worden. Een is perlegaren, prachtige kleuren, maar  misschien wat aan de dikke kant voor de stitcherie. De andere is misschien wat aan de donkere kant. Maar het heeft geen haast, voorlopig kijk ik alleen maar naar de mooie stoffen. Het is een serie van Moda Renaissance redwork.

Zo nu eens gaan kijken wat D.H. in het creusetje aan het brouwen is voor vandaag.
Fijne avond allemaal en groetjes van Marianne

1 opmerking:

  1. heerlijk eten uit de creuset, ik ben benieuwd wat je gehad hebt.

    BeantwoordenVerwijderen