donderdag 15 december 2011

Het huizen bouwen kan beginnen en mijn creuset


Nou ja, geen geweldige titel dit keer, zo`n onsamenhangende saaie opsomming. Maar goed het is even niet anders. De pieterman en de sint zijn genuttigd en het werd hoog tijd voor een update. Ik ben druk bezig met veel verschillende projecten, we hadden nog wat feestjes te vieren, dus daarom heeft het even geduurd.
Vanmorgen kwamen de patroontjes voor de huisjes binnen op mijn mail. Heel mooi verzorgd en duidelijk, dus het huizen bouwen kan beginnen. We mogen voor 1 januari alleen praten over de stoffen die we gaan gebruiken en de malletjes maken. Natuurlijk heb ik ook al een huisje klaar liggen. Wie weet hoeveel dagen dat er komen dat het niet lukt om een huisje te maken dan is het handig om een reserve stapeltje te hebben. Ik heb gekozen voor een serie heel oude stoffen van zeker tien tot twaalf jaar geleden. Het zijn stoffen van Roberta Horton. Heel dunne stoffen met ruitjes en streepjes. Het lijkt me handig met deze kleine malletjes om gebruik te maken van dunne stoffen. Hoe groot mijn quilt gaat worden kan ik nu nog niet zeggen, want op is op bij deze serie. Ze zullen wel niet meer te koop zijn. De zwarte gebruik ik voor de tussenstroken en de turquoise voor de ruitjes.Ik heb er zin in!!!!En met mij nog velen anderen, want er waren wel 1000 aanmeldingen over de hele wereld. Wat een hype. SUPER!
Dit is het middenblok van mijn nieuwe keukentafelquiltje. Nadat ik in Arnhem  goed heb ingeslagen wat spulletjes betreft en de nieuwe lichtbak van D.H kreeg, is dit mijn nieuwe project geworden. Ik maak eerst het quiltje zoals het in het boek staat voor op de tafel en dan probeer ik nog een variatie te maken voor het keukenhanddoekenrekje. Wat een lang woord, is dat geen goed woord voor de wordfreunden onder jullie.Ja, ja ik weet dat het anders heet.
Het middenblok ligt op een andere quilt, de achterkant van de toendertijd vriendinnenquilt, het blauw hoort er dus niet bij en komt er ook niet als zodanig in. Het is alleen maar voor de foto.Voor de applicatie heb ik de eenvoudige methode toegepast, met het borduurgaren wat ik in Arnhem gekocht had. 
Ja en dan moet ik toch ook nog kerstballetjes tussendoor breien. De boom hangt al behoorlijk vol, maar telkens kan ik toch nog een plekje vinden waar een bal gehangen kan worden.

En Senna die vindt het maar niks al die projecten, zou ze aandacht te kort komen. Ik denk het niet, want ze zit steeds waar ik ook zit en af en toe geef ik haar een knuffel tussendoor. Zij is tenslotte mijn trouwste vriendin in deze moeilijke tijd. Nou nou, niet zo pessimistisch, er zijn ook anderen die heel goed hun best doen, maar Senna is nu eenmaal altijd daar waar ik ook ben.
BOUW ZE!! Een fijne gezellige dag nog, heerlijk met een werkje bij de kachel.
Groetjes Marianne

7 opmerkingen:

 1. wat een prachtige kerstbal........bouw ze aan je huisjes.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik doe ook mee met de huisjes. Wel met minder per dag. En de kerstballen heb ik een tijdje geleden aan de kant gelegd, zou een mislukking worden. Maar morgen is er toch een vervolg op de kerstballenblues te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw gebreide kerstbal vind ik zó mooi!
  Veel plezier gewenst met huisjes bouwen; ik hoop voor jullie dat er geen vorstverlet komt....
  Ik heb af moeten haken en de scraps blijven bij mij in de lappenmand, maar ik ga het wel volgen allemaal.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke stofjes voor de huisjes, ik ben benieuwd naar het resultaat! ik blijf je volgen, groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heeeeeeeeeeeeeeel benieuwd naar je huisjes, veel hè:)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zit Senna er weer mooi bij. Leuke keukenquilt gaat het worden en nog leuker met een bijpassende handoekrekquiltje. Toch staat de blauwe kleur er mooi bij, lekker keuken-fris....
  Goed dat we een leuke hobby hebben, het is echt blijf-binnen-bij-de-kachel-weer. Knuffels aan de beestjes. Ik hoop dat ze mijn blog niet hebben meegelezen en brave hondjes blijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen