vrijdag 5 augustus 2011

hoe nu verder??

Vorige keer heb ik jullie verteld van mijn quilt met een verhaal. Nu hadden we bee en had ik mijn eerste blokjes en het eerste ontwerp meegenomen. Hier kreeg ik van een quiltvriendin de opmerking dat ze het allemaal heel mooi vond, ook het verhaal erachter, maar dat mijn ontwerp met veel bruin en minder geel wel een heel triest leven was. Ja, en daar had ze helemaal gelijk in. Nu bedoel ik met de donkere blokjes ook al weer niet heel trieste belevenissen. Het kan ook gewoon een moment van verdriet zijn zoals een klein kind heel hard kan huilen voor iets waar het even heel ongelukkig over is. Of b.v. een periode waar je heel erg hard moet werken om iets te bereiken. Maar toen ben ik gaan twijfelen. Vind ik nu het perfekte verhaal belangrijk of het beste effect van de blokjes. Ik ben toen gaan kleuren en heb een aantal ideeen ontworpen. Op de eerste twee heb ik ongeveer de helft donker en de helft licht. Maar wat vinden jullie van het totaalplaatje.

Hier heb ik twee dezelfde ontwerpen, maar bij de een wordt het licht de hoofdkleur en de lijnen zwart en bij de tweede andersom. Je ziet al op de tekening dat de lichte vlakken groter lijken door de lichte kleur.

Dit is ook een ontwerp met donker als hoofdkleur. Ik kan het ook nog andersom inkleuren, maar mijn voorbeeldpapier was op.
Aan jullie nu de vraag welk ontwerp vinden jullie het leukste, welke kleur als hoofdkleur, en welke suggesties hebben jullie om nog wat te veranderen aan het ontwerp.

Hier zien jullie licht als lijnen.

Hier donker als lijnen.
In totaal zijn het 400 blokjes, dus ik ga gewoon door met maken van de blokjes en naai nog niets aan elkaar. Ik kan dan nog alle kanten op en wijzigingen aanbrengen.
HET IS LEUK ALS JULLIE WILLEN MEEDENKEN1
Na een opmerking bij de reacties heb ik nog eens gezocht naar de naam van het blok. Ik kan alleen endless chain vinden en economicaly block. Het zou natuurlijk altijd kunnen dat een tijdschrift een eigen naam bedenkt en als je ze gaat maken van stofjes van iedereen die je lief is, kun je het inderdaad  een ketting van liefde noemen.Al vind ik zelf dat bij liefde geen ketting past, maar ja, dat is mijn mening. Het gebeurt inderdaad heel vaak dat blokken verschillende namen krijgen.Endless chain komt uit het grote boek van Jinny Beyer. Zij heeft  erg veel onderzoek  gedaan naar alle blokken  en al de blokken verzameld in een heel dik boek. Het is mijn lievelingsboek van al de boeken die ik ooit gekocht heb. Je kunt er zoveel kanten mee op. Ook bij haar in het boek zie je vaak dat sommige blokken heel veel namen hebben. Maar hoe de naam ook is, ik vind het een leuk blok met een verrassend resultaat.
Fijne dag voor mijn lezers en groetjes van Marianne 

3 opmerkingen:

 1. Het is moeilijk te zeggen wat je "moet" doen. Vooral voor een quilt waar een verhaal achter zit. Mijn mening: Het is jouw quilt, jouw verhaal, jouw gevoel die je er in verwerkt. Maak hem zoals jouw hart je stuurt......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan het je niet zeggen......beide zijn mooi. Kies wat jij wil, het is jou quilt wat een ander dan ook zegt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marianne,
  Ik weet het ook niet wat nu het mooiste is. Misschien moet je maar eerst heel wat blokken maken en dan eens aan de bee-dames laten zien. Ik denk dat je voornamelijk moet doen waar jij je zelf het beste bij voelt, en ook gezien het verhaal er achter. Wat dat betreft hoop ik dat de lichte blokken zullen overheersen!!!

  BeantwoordenVerwijderen