zondag 31 juli 2011

eindelijk een update

Inderdaad is het al een tijdje geleden dat ik een verhaaltje gemaakt heb, en er is ook niet zo heel veel spectaculairs gebeurd, ofschoon afgelopen vrijdag had ik opeens wat erg veel grondcontact. Heeft dat met de leeftijd te maken, mijn moeder en schoonmoeder is het ook al vaker gebeurd, maar ik viel mijn knieen voor het laatst stuk in mijn broek of maillot toen ik zes was of zo. Maar goed, eerst leek het alsof er een botje gebroken was in mijn hand, gelukkig mijn linker, maar dat viel achteraf nog mee. Behalve de broek, een blauwe knie en een blauwe opgezwollen hand viel het dus nog mee, maar verrassend was het wel als je zomaar ineens onderuit gaat. En ja, wat doe je dan, lezen natuurlijk. Ik ben helemaal in het verleden gedoken met de boeken van Jean Auel. Haar zesde deel was uit en ik ontdekte nu pas wat ze al allemaal had geschreven en daar ben ik dus maar eerst mee gestart. Zo mooi, het zijn zes delen van 600 tot 700 bladzijden per deel, dus jullie begrijpen nu wel dat er van updaten en patchen niet heel veel terecht is gekomen, maar ik ben jullie wel blijven volgen en heb af en toe een reactie geplaatst. Spoedig start ik met deel drie.  Ja, en wat heb ik al die tijd aan patchwork gedaan???Kijk dit is nu mijn favoriete werkje, de hexagonnen. Op dit moment zijn er 80 klaar. De driehoekjes zijn de tussenstukjes die ik ertussen zet. Ik naai ze meteen aan de hexagonnen. Bij deze hexagonnen zat een blokje en dat heette endless chain. En door dit blokje gingen mijn vingers weer kriebelen om een potlood ter hand te nemen en te gaan ontwerpen. Ik vind dat zo leuk om te doen. Het is een oud blok dat gebruikt werd voor scrapquilts, vaak werden de kleurtjes voor de wielen ook ondeling geruild, zodat de quilt erg waardevol als vriendschapsquilt werd, of met stofjes waaraan veel herinneringen zaten. Maar ik heb er nu  een andere draai aan gegeven.


Van de hele quilt heb ik een ontwerp gemaakt. Hij bestaat uit zwarte en ecru blokjes, niet zoals op de foto dat is pas een beginnetje van een paar blokjes. In de quilt komen zwarte vlakken en lichte vlakken of strepen. De zwarte staan voor de moeilijke perioden uit het leven en de lichte voor de betere tijden. De eindeloze kettting van kleurtjes staan voor alles wat het leven van alledag kleur geeft en het waard maken om van het leven te blijven genieten.En de eindeloze ketting komt steeds bij elkaar in een centrum van zeer bijzondere gebeurtenissen in het leven, die we allemaal tegenkomen op onze weg.
Tot slot nog een vraagje, velen van jullie hebben ook huisdieren en kunnen misschien van advies dienen. Ons mopsje heeft al een tijdje last van diarree. Ze is met antibioticum behandeld en met wormkuren, maar als de medicijnen stoppen keert het steeds terug. Heeft iemand hier ervaring mee. Het is begonnen nadat ik haar eens verwend had met verse pens. Zo`n vijf dagen erna begon de misère. Tijdens de medicijnen heeft ze nergens last van. Mijn dierenarts is ook nog zoekende en heeft de ontlasting nu opgestuurd voor een kweek.
Fijne avond nog en groetjes van Marianne

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk hè, die boeken van Jean Auel? Ik zit momenteel ergens halverwege deel 4.... En het is zo spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke hexagon. Het lijkt wel een Dresden Plate. Een Dresden Hex. Ik ben al nieuwsgierig naar het geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige hexagonnen; vooral die met de zwarte/ecru achtergrond! Echt een quilt met een verhaal! Prachtig; daar hou ik nu van!
  En wat betreft Mopsjes problemen; zoveel verstand heb ik er nu ook niet van; het lijkt me heel vervelend (en je gaat je ook zorgen maken, natuurlijk....... tenminste dat zou ik zeker doen......).
  De dierenarts is misschien al wel over een dieet-voeding of zo begonnen? Overgevoeligheid voor bepaalde vetbestanddelen?
  In elk geval: heel veel sterkte en hou je ons op de hoogte?
  (ben nu één keer een echte hondenmens..... ;) ....)
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was vrijdag even goed schrikken. Gelukkig "valt het mee" en heb je een andere hobby om je niet te vervelen. Ondertussen weer een andere quilt ontwerpen......
  Namens ons (ML, Beestenboel en mijzelf) een spoedig herstel gewenst en een DIKKE KNUFFEL.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo zeg, dat was natuurlijk schrikken. Stel dat je wat gebroken had! De blokken van je nieuwe ontwerp heb ik in een oud Amerikaans tijdschrift staan en heet het Love Chain. Maar veel blokken hebben meerdere namen.
  groetjes (lukt me niet om vanmiddag te komen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De boeken van Jean Auel heb ik een aantal jaren geleden gelezen. Volgens mij heb ik t/m het vierde boek. Maar ik ging de boeken steeds minder leuk vinden. Het werd me allemaal te ingewikkeld. Maar dat moet je natuurlijk zelf gewoon beleven, en misschien heb jij een heel andere mening over de boeken. In ieder geval veel leesplezier. Zo ben je in ieder geval een tijdje (verplicht) zoet! De nieuwe blokken zijn overigens ook weer erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geniet van je boeken en veel beterschap vor jou en mopsje:)

  BeantwoordenVerwijderen