dinsdag 7 juni 2011

nieuw tuintje

Ja, dit keer heb ik voor roosjes met lavendel gekozen. Het voortuintje was wel aan wat verandering toe, behalve het hegje was het niet mooi meer. De zwarte sprietjes stonden her en der verspreid en al het andere was niets bijzonders meer. Nou hebben we de zwarte sprietjes vooraan in een half rondje bij elkaar gezet en daar omheen een krans met rozen en lavendel. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Voor de roosjes zijn we speciaal naar Lottum gegaan, het rozendorp. Wat is het hier prachtig. Ik wist niet meer welke roos te kiezen, want je weet niet wat je ziet. Maar uiteindelijk is het deze neon versie geworden. Een fel rosa bloempje. Ik wilde graag een roosje waar je de meeldraadjes van ziet, die een beetje lijkt op wilde rozen. Deze zouden vijf maanden volop bloeien, dus dan kunnen we er nog wel even plezier van hebben, want de eerste zijn net open.  Ja, en lavendel is er wel erg mooi bij. Maar vaak gaat het mis met de lavendel, dan wordt de struik te hoog met te veel dor. Ik hoop maar dat het nu beter gaat lukken. Je schijnt ze meteen na de bloei flink kort te moeten knippen. Gaan we dat maar eens proberen. 
Mooi hè???

Ik was nog helemaal vergeten te vertellen wat ik meegebracht had uit Karlsruhe. Geen stof, hoe kan dat nou?????, maar wel  een poederdoos. Haha, speciaal voor patchwork. Van boven wordt de doos gevuld met poeder en dan is het de bedoeling dat het door de borstel  aan de onderkant uit komt. Je veegt dan over de quiltmal en het patroon verschijnt op de stof. 

Geweldig handig, maar alleen voor gekleurde stoffen, want het poeder is wit. Met strijken verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Maar ook door er over te vegen verdwijnt het al snel. Bij handquilten kun je dus niet teveel tegelijk erop maken. Bij machinequilten wel,omdat de stof dan stil blijft liggen tijdens het quilten.

Nog een van de mooie quilts uit de tentoonstelling.

Groetjes Marianne

5 opmerkingen:

 1. Wouw, wat een kleur roos, echt een neonkleur. Kan je mooi zien op de close-up foto. En ook een lange bloeitijd, dat wordt echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een prachtige roos! ik hoop dat je er heel veel plezier aan mag beleven:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie roos en wat is jullie tuintje mooi geworden. Handige poederdoos lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooie roos, ik zou de blaadjes drogen voor in bad........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi, Badankt voor jullie berichtje.
  Ik heb begrepen dat deze frames haast niet meer te verkrijgen zijn. maar van Hinterberg hebben ze ook dit soort frames, misschien moeten jullie daar eens kijken als je er interesse in hebt.

  groetjes janine

  BeantwoordenVerwijderen