vrijdag 15 april 2011

award

Van Birgitte  http://bietje-bietje.blogspot.com/ kreeg ik deze award. Dank je wel hiervoor en dus werk aan de winkel op de vroege morgen, want het is de bedoeling dat ik een aantal vragen beantwoord.
De eerste vraag luidt waarom ben je ooit aan bloggen begonnen:
Mijn dochter had een blog gemaakt voor ons beiden omdat we allebei de hobby patchwork hebben, maar na enige tijd werd ik nog enthousiaster als zij. Ze leerde me hoe ik een berichtje kon plaatsen, D.H. zet de foto`s ergens waar ik ik ze maar hoef op te halen en zo is het ontstaan. s`Morgens lees ik de nieuwe blogjes zet af en toe een reactie en maak zelf af en toe een berichtje als ik daar voldoende stof voor heb.
Welke soorten blogs ik volg:
Zelf volg ik vooral de patchworkblogs, maar zodra ik ergens iets anders leuks tegen kom wil ik dat ook wel gaan volgen. b.v.Wandelblogs door de natuur.
Het Gemmablog is mijn dochter gaan volgen, omdat ze zelf medewerkster is geworden van de St.Gemmakapel in Sittard. Ze is hier akoliet en verzorgt op hoge feestdagen het bloemwerk.
Wat is mijn favoriete kleur.
Nou met kleding is dat vrij eenvoudig, geen felle kleuren en vooral zwart, paars mag ook wel als er dan toch een kleurtje in moet. Maar met patchwork is dat heel anders. Ik hou van veel variatie kan helemaal weg zijn van antieke rozen of andere antieke kleuren, maar kan ook helemaal warm lopen voor heel felle kleuren zoals de Kaffe Fassett stoffen. Vroeger vond ik vooral blauw met zeegroen erg mooi, maar tegenwoordig kies ik vaak voor paars in combinatie met erbij passende kleuren. Maar een quilt in rood oranje  geel zou ik ook kunnen maken. Dus eigenlijk heb ik hier geen favoriete kleur. Het werken met mooi op elkaar aangepaste kleuren vind ik geweldig om te doen.
Mijn favoriete film.
Nou, jullie willen wel veel van me weten. Geen idee, ook niet welk boek. Ik hou vooral van psychologische drama`s en boeken, maar kan ook erg genieten van een humoristische film of van een romantische. Ligt er helemaal aan in welke stemming ik zelf ben en wat er op dat moment aan aanbod is. Als ik dan persé een titel moet geven, oké Moulin Rouge. Maar er schieten me echt meer te binnen hoor!!!
Welk land ik zou willen bezoeken.
Ook daar heb ik geen voorkeur in. Ik hou van Nederland, de zee, de bossen, woon in Duitsland aan het bos, en af en toe maken we een klein vakantiereisje en dan vind ik de bergen van Oostenrijk erg mooi. Ik ben zelf geen reiziger, ben het liefste thuis bij mijn hondjes en mijn lapjes, ofschoon die lapjes ook wel mee op reis kunnen. Vaak probeer ik danook om een uitstapje te combineren met een patchworkbeurs of winkel. En als ik dan ooit eens in het vliegtuig moet stappen dan kies ik voor Amerika en wil dan wel naar een grote beurs of workshop en naar de Amish.
Nou komt het allermoeilijkste vijf nieuwe awards uitdelen. Ik heb al ooit een award aan mijn patchworkvriendinnen en tevens bloggers, gegeven. En al de andere blogs die ik volg vind ik harstikke leuk om te lezen anders was ik er geen volger van. Dus ik vind het heel moeilijk om uitzonderingen te maken. Daarentegen stoppen de verhalen als ik niets doorgeef, dus moet ik toch wat kiezen.
http://francien-bulldogmeis.blogspot.com/ Deze kies ik omdat ze net zo`n aardige lieve bulldog heeft als wij en ze ook nog hele leuke spulletjes van stofjes maakt.http://crea-marcha.blogspot.com/, omdat ze zich zoveel moeite doet om de charmclub te organiseren http://quiltpassie.web-log.nl/blog/ omdat ze naast quilten ook vaker over haar kinderen schrijft en dat vind ik ook erg leuk om te lezen, omdat ik erg van kinderen hou,http://gertvr.livejournal.com/, gewoon een leuk blog, ga langzaam mijn lijstje af, nog een dus. Ik laat het hierbij, echt ze zijn allemaal zo leuk.
Groetjes van Marianne

7 opmerkingen:

 1. welcome to the award winning world hihi:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja Marianne...zit ik gewoon lekker te lezen zie ik ineens dat ik als eerste nog wel vermeld wordt hier dat je mijn friemeltjes leuk vind en mijn Meisje natuurlijk......ik ben zeer vereerd hoor...maar ik geef geen awards meer door...niet boos zijn...maar ik heb het er altijd moeilijk mee om hem door te geven..ik kan gewoon niet kiezen zonder de anderen te kort te doen... er zijn zoveel mooie blogs en van de meeste die bij mijn blogrol staan heb ik veel geleerd...dus aan vijf blogs heb ik zowiezo nooit genoeg.....maar dank je wel dat je aan me gedacht hebt... en een fijn verhaal was het om te lezen over jou..en natuurlijk gefeliciteerd met de leuke award....groetjes en een fijn weekend Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bdvd,jc gd;;dfc dgndzszfcx

  hi hi, ik had mijn vingers verkeerd op het toetsenbord staan. Hier moest staan: gefeliciteerd met je award!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte met je award: helemaal verdiend! En je geeft hem ook nog door en ook nog aan mij! Dank je wel!. Hartstikke leuk om zulke dingen te leren over jou. Ik geniet altijd erg van je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je award, en wat lief dat je 'm aan mij doorgeeft. Ik ben op dit moment even druk met andere dingen en kom daardoor niet aan bloggen toe, maar ik zal er binnenkort zeker een melding van maken op mijn Livejournal. Fijne Pasen alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Lieve schatten! Ja, het is wat inderdaad. Zomaar eentje misgelopen, alsnog: Dank jullie wel voor de eer. Het gaat in dit opzicht niet zozeer om de 'Award', zoals jullie zelf ook wel weten, maar inderdaad, het is leuk om zo weer op andere blogs te komen en de verhalen te horen!

  BeantwoordenVerwijderen