zondag 31 januari 2010

Quiltdilemma

De paars/groene quilt heb ik bijna af. Ik ben de laatste randen aan het quilten. Vrijdag zijn mam en ik bij Jaqueline (The log Cabin) geweest. Daar was Sue Daley van het Australische Busyfingers. Zij maakt prachtige quilts met de Engelse techniek. Zij deed dit met allerlei vormen. Ze had hier pakketjes van gemaakt, met de vormpjes kant en klaar uit papier, en een plastic mal die was bedoeld om de stofjes te snijden. Ze had prachtige quilts bij zich.

Omdat we veel aan ´t het quilten zijn en het erg saai is om steeds hetzelfde patroon te quilten, hebben we nog twee nieuwe mallen van quiltpatronen  uitgezocht. Helaas had ik bij mijn quilt al twee randen gequilt met een patroon dat mij niet zo goed beviel. Tegen het advies van mam in het ik het uitgehaald en de nieuwe patronen gebruikt. Het is een mooie quiltrand geworden. Het patroon is wel wat breed ,dus met de biezen naaien moet ik goed oppassen dat het zichtbaar blijft. Het randje dat over is is erg smal.

Verder is mijn nieuwe quilt van de fusion5573 stoffen al een grote lap aan het worden. 25 blokken heb ik al af. Voor deze quilt heb ik gebruik gemaakt van 30 fat quarters. Ze zijn allemaal uit 1 serie. Dat geeft  rust aan de quilt die door de vele kleuren erg bont lijkt.

De blok heet carnival en komt uit het boek van Jinny Beyer.
Het is best lastig om een quilt te ontwerpen aan de hand van 4000 voorbeelden. Met spiegeltjes kun je een groter vlak maken. Dit geldt alleen voor de blokken die gespiegeld kunnen worden. Bij sommige blokken is herhalen mooier zonder te spiegelen. Ik vind het ook lastig om meerdere blokken te combineren,die op verschillende bladzijdes staan om daarmee nieuwe effecten te zien.

Groet Marie-José

Geen opmerkingen:

Een reactie posten