donderdag 14 januari 2010

Mijn eerste quilt

Samen met mijn moeder ben ik jaren geleden in aanraking gekomen met patchwork, tijdens een vakantie in Valkenisse. Dit is meer dan 15 jaar geleden (1993/1994). In Zoutelande is een heel leuk winkeltje, het winkeltje van Jannetje. Daar hebben we leuke spulletjes gekocht. Stofjes en panneltjes. Het kussentje is gemaakt van deze stofjes. Daarna zijn we diverse andere winkels gaan bezoeken en is mam in Limburg op les gegaan. Enkele winkels: Handwerkzaak MARIJ, De quiltnaald in Brielle, Sisters in Eindhoven, Coleta in Utrecht en later Machemer in Duitsland. Mijn eerste echte quilt is eigenlijk onduidelijk. Ik heb nooit les gehad, mam wel. Van mijn moeder heb ik alles geleerd. De lessen die mijn moeder volgde bij Jules waren heel goed en technisch zeer goed. Dit is belangrijk. Zelf ben ik opgeleid als bloemist en docent bloemsierkunst. Een goede techniek is heel er belangrijk. Bij patchwork is techniek ook erg belangrijk en dit moet je meteen goed aangeleerd krijgen.

Een belangrijke eerste echte quilt voor mij is mijn koeienquilt. De quilt was af in 2000. Dit is een patroon (pakket?) van Debby Mum. Ook de stof is hiervan. In mijn eerste quiltperiode heb ik diverse projectjes begonnen, maar die zijn blijven liggen(geen tijd, geen zin, niet mooi of scheef. De koeienquilt is goed gelukt.

1 opmerking:

  1. Als het goed is, zit het met je kleurgevoel wel goed als je bloemiste bent geweest. Voor mij is het 25 jaar geleden dat ik de deur van de bloemisterij achter me dicht trok. Zo is langzaam aan patchwork in mijn leven gekomen. Ik was toen erg kwaad dat ik mijn ontslag kreeg, ik ben ingeruild voor een vrachtwagen! Maar nu hoef ik geen overuren meer maken met Kerst. http://quiltaart.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen