woensdag 1 december 2010

winter en wafels!?!?

De natuur is overvallen door de winter. Deze foto met nog hier en daar het groen aan de bomen was voor de sneeuwval gemaakt.

Nu ziet het ineens zo uit.Een zielige eenzame koe in een wit landschap, wat zal de koe blij zijn dat de boer ze is komen halen. Normaal vind ik het prachtig als ik ze zie lopen, maar als dierenvriend  vond ik nu het heeeeeeel erg zielig.

En dan deze vogels, hebben  zich ook overhaast bijeen gevlogen om naar warmere oorden te vertrekken. Nu al????

 Maar gezellig is het ook, een warme kachel en de heerlijke geur van eigengebakken wafels. Het recept van Vilterietje!!! Ere wie ere toekomt, D.H.  heeft ze gebakken en ze zijn heerlijk. Alleen een ingredient ontbreekt nog, de rozijnen, die hadden we niet in huis. een voordeel heeft het wel, want nu gaan we ze in ieder geval nog een keer bakken. Dank je Rietje voor het heerlijke recept.
Vanmorgen heb ik me op glad ijs gewaagd ( voor een bee doen we alles), want zo ziet onze straat eruit, gelukkig had ik mijn chauffeur beschikbaar.We hadden een minibee. Iedereen was ziek of had andere dringende zaken. Beterschap voor de zieken! Maar gezellig was het wel met z`n tweetjes, heel aardig van Gonny dat ze helemaal voor mij alleen de bee heeft laten doorgaan.
Een gezellige winteravond en groetjes van Marianne

9 opmerkingen:

  1. ik kan de wafels bijna ruiken! ze zien er heerlijk uit en jullie zullen er zeker van smullen. leuk dat jullie het geprobeerd hebben. lieve groet en tot....riet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm: die wafels zien er errug lekker uit. Ik ga op zoek naar dat recept! En mooie foto's: wel fijn voor die koe om lekker naar een warme stal te kunnen gaan. Geniet maar lekker na van de mini-bee, met die wafels!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat DH niet had gebakken voor je hier kwam (hihihi). De QB door laten gaan was ook voor me eigen hoor (gemeen he?)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aan Gonny:Nou ja zeg, weer een illusie minder (LOL)!!!!
    Als we weer bakken krijg jij van mij een wafel en dan nog met rozijnen, beloofd. Of heb je liever zonder?
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De wafels zien er lekker uit,wil je het recept niet delen.
    Ik denk dat wij een ander recept hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. aan Marie-Louise: Ben niet zo goed in links toevoegen, maar als je het blog van Vilterietje vindt en ik dacht afgelopen zaterdag, dan staat het recept hier op.
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb het recept gevonden en ga het zeker uitproberen.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wafels zijn heerlijk en horen ook echt bij dit weer. Ik zal ze ook weer eens gaan bakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zag dat je volger bent geworden, nou leuk hoor en veel plezier met het lezen van m'n blog, bij jullie ziet het er ook gezellig uit, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen