donderdag 7 oktober 2010

dear jane

Na het updaten ben ik weer aan de slag gegaan met Dear Jane. Momenteel werk ik aan de H-rij met okergeel. Voor de ondergrond van de Dear Jane gebruik ik ecru stofjes met printjes, maar allemaal verschillende, zodat ik nooit op het einde net een stukje te kort kom en het geeft het geheel ook een ietwat oudere ` look.` Elk blokje heeft dan nog een andere gekleurde stof. Hiervoor gebruik ik Timbleberries in de kleuren oker, groen donker en licht, bruin donker en licht, zwart, blauw donker en licht en rood. Hiervoor heb ik een schema opgesteld waarbij ik de kleurverdeling een beetje laat afhangen van de originele quilt, waar ook in de midden een soort centrum is van kleuren, en waarom heen gewerkt wordt in bepaalde kleuren. In de tussenstukken aan de buitenrand laat ik deze kleuren weer terugkomen. Nou weet ik alleen niet of ik genoeg stoffen heb, en ze zijn waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar, want ze zijn al uit 2001 en daarna zijn nog heel wat andere stoffen geproduceerd. Maar misschien is het wel mogelijk om nog stoffen te vinden die wat kleur betreft overeenkomen. Zodra de H-rij klaar is zal ik een nieuwe foto van het totaal laten zien, maar het is niet zo gemakkelijk om het goed gefotografeerd te krijgen nu het al een grotere top wordt. We gaan het proberen!
Fijne dag  en groetjes van Marianne

7 opmerkingen:

 1. Mooi hoor, je schiet lekker op met Jane!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokjes Marianne,gisteren had je ook zo"n mooi blokje bij je.
  Hoe Zijn de patronen uit het boek,
  kloppen die precies?
  Ik wil ook binnenkort beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan Marie-Louise
  Ik neem het boek wel eens mee naar de bee dan kun je zien waar ik lijnen heb bijgetekend. Daar kom je wel uit, hoor!
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Marianne! En nu maar hopen dat je de stofjes nog ergens kunt vinden. Met zoveel quiltliefhebbers/bloggers zal dat toch moeten lukken?
  Succes ermee en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Marianne!
  Dank je wel voor de tip van de viltwol.ik ga morgen eens kijken wat ze hebben.Lieve groet en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne, Ik heb je berichtje op tijd gelezen en zal donderdag iemand regelen die met me mee gaat naar de Duitse Aldi. Hartsikke bedankt en tot....Riet

  BeantwoordenVerwijderen