dinsdag 20 juli 2010

SBS

Vandaag de 20e van de maand. Ik weet niet of het klopt, maar ik denk dat dan de SBS-update is. Ook zie ik Nearly Insane, misschien is dat wel op dezelfde dag. Maar goed hier komen in elk geval mijn blokjes:
Ik zit nog steeds te bedenken hoe ik ze ga verwerken, maar dat is ook niet zo heel erg, want ik heb nog wel een tijdje te gaan voordat de blokjes af zijn. Dit zijn de eerste 12. Voor de foto kwam het beter uit om ze zo neer te leggen, maar de eerste rij worden 10 blokjes, zoals ook in de originele quilt. Omdat er zoveel variatie zit in het maken van de blokjes vind ik het erg leuk om te doen. Ik houd wel van een beetje afwisseling, daarom heb ik ook altijd zoveel projecten waar ik mee bezig ben.

Morgen is one-flower woensdag, maar op dit moment kan ik daar even niet aan voldoen, mijn top is nl. af. Alle bloemetjes heb ik op een ondergrondlap geappliqueerd, waardoor het een rechte tablerunner is geworden. Zodra de hitte weg is ga ik hem afmaken. Ik wil rondom de bloemen quilten (buitenrand) en in de stofrand een mooi patroon. De bloemetjes zelf, ga ik vastzetten door te knopen. Quilten gaat erg moeizaam en heeft ook niet zo`n mooi effect door de dikke lagen, omdat het allemaal dubbel is.
Voor een nieuw one-flower project zit ik te denken aan een scrap of charm, maar dat moet ik nog even bekijken. Veel plezier met de rondreis naar alle SBS, NI. en one flowers.
Groetjes van Marianne

15 opmerkingen:

 1. Leuke blokken van je SBS! Ik heb inderdaad gemerkt dat op de 20e twee updates zijn. Ach, dan is er vandaag wat extra's te zien in blogland.
  En jij hebt dus al je hexabloemen al geappliceerd? Wanneer heb je dat gedaan? 's nachts????
  Ziet er goed uit. Helaas kan ik je tablerunner woensdag niet in 't echt zien. Ik hoop hem later te kunnen bewonderen.
  groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quilt zal het worden, ik moet eerst diverse quilts afmaken voor ik me weer op een nieuwe stort.
  Je tablerunner ziet er leuk uit zo.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, je tafelloper is bijna af - geweldig. Ik ben benieuwd welk nieuw hexieproject het gaat worden, in ieder geval wel fijn te horen dat je ermee doorgaat.

  De blokken zijn ook goed gelukt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie SBS blokken, die quilt is ook al zo mooi!
  Leuk, je hexjes zo, daar twijfelde ik ook nog aan, maar ik zie door de bomen het bos noet meer als ik ze aan aan het zetten ben. Dus maak ik nu "halve" blommen om het vierkant te maken. Mooie ondergrond!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo die tafelloper. Dat is ook een idee. Ik ben nog steeds aan het vogelen of ik het diagonaal kan krijgen. Wordt waarschijnlijk wel een stuk appliceren.
  Je SBS blokken zijn ook mooi geworden.
  groetjes
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie SBs blokken laat je zien. De hexaloper is erg mooi geworden. Succes met het volgende project.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is het een mooie tafelloper geworden.
  Je SBS-blokjes zijn ook erg mooi. Met deze quilt kun je nog wel even vooruit. (ik heb er jaren over gedaan en niet alle blokken gemaakt)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige loper met de blommetjes zo!! Lieve kleurtjes! De SBS blokken zijn ook super joh. Veel plezier met het maken van de volgende blokken. Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het mooi geworden allemaal, je doet evengoed nog veel met dit zalige maar ietsie pietsie te warme weer ( lekker hollands om op het weer te mopperen :-) Ik heb er nooit bij stil gestaan om, als het bloemenproject klaar is, dan gewoon aan een nieuwe te beginnen. Dapper hoor. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik vind je tafelloper erg mooi geworden.En je twaalf blokjes mogen er ook zeker wezen eigenlijk zijn het allemaal kleine quiltjes op zich.Veel plezier met de andere blokjes.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Your table runner is so beautiful, the colours all look great together. I look forward to seeing it completed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige blokken Marianne!! en je blommentafelloper is schitterend geworden...lijkt me geweldig worden wat je er nog mee voor hebt...heel mooi gedaan alles!!
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is ook nog een wimmetje de SBS quilt,bij jullie is het echt heel mooi aan het worden.
  En je hexjes kleed ook prachtig !!! groetjes yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Great blocks Marianne and I love the fabric behind your hexagon flowers!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een beetje late reactie, maar beter laat dan nooit. Je gaat lekker met de SBS. Leuk dat we zo gelijk opgaan met de blokken ^_^ En de loper is superschattig: wat een vrolijke kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen