donderdag 23 februari 2012

cadeautjes

Vroeger werden kinderen niet zo overladen met cadeaus, alleen met Sinterklaas en met de verjaardag, maar als we ziek waren kregen we altijd een cadeautje. Al was het maar een klein leesboekje of een borduurwerkje, maar we kregen altijd iets. Ik kan me dat nog heel goed herinneren, het gaf een beetje troost als je toch al zo ziek was. Later deed ik het ook altijd voor de kinderen van mij, maar vandaag was ikzelf aan de beurt. Een heleboel cadeautjes!!!. Het nieuwe boek van Carlos en Arne met de paasdecoraties, wat bijpassend garen natuurlijk. Hiep hoy ik kan beginnen, want voor je het weet is het alweer Pasen.
Vanmorgen kwam de post met een bestelling van Esther Miller, garen, tussenvlies, quiltmallen.Wow, ik weet niet meer waar ik moet moet beginnen.

Gisteren heb ik dit redworkje gemaakt en dat wil ik jullie toch zo graag laten zien. Het zijn zo`n mooie warme stoffen. Dit is het eerste blok dat ik klaar heb voor bij de stitcheryquilt. Alle stitcheries liggen klaar. Dit blok heet snowflake. Het was geen eenvoudig blok. Er wordt uitgegaan van de achtpuntige ster en ik heb even zitten kijken hoe ik hem het beste in elkaar kon zetten, maar uiteindelijk heb ik toch een handige manier gevonden. Gelukkig heeft D.S. tijd kunnen vrijmaken om hem met autocad te tekenen, want ik had al met de passer getekend en dat is toch net een beetje minder secuur.Ik  kreeg er zin in om hem te maken nadat er met Carnaval nog zo`n flinke sneeuwbui uit de lucht kwam vallen.De hele quilt zal komen te bestaan uit blokken die te maken hebben met ijs en sneeuw, of met vogels.
Nu ga ik stoppen want jullie raden het al ik popel om mijn eerste paasei te gaan breien!!
Fijne dag nog en groetjes van Marianne

1 opmerking: