zaterdag 25 augustus 2012

winnie is hij leuk?

Lief hè! Winnie met knorretje. De top is klaar, nu nog het quiltwerk. Nadat we van het aanstaande moedertje gehoord hadden dat het haar wens was om een Winnie de Poohkamer voor haar aanstaande kindje te maken, ging opa in  spe op zoek naar geschikte patchworkstoffen. Bij de naaidoos vond hij deze panel. Daarna gingen we op zoek naar de geschikte kleurtjes om erbij te gebruiken. Ik wilde graag blokken( tumbling blocks) erin. En dat is gelukt zoals jullie kunnen zien. Hoe ik hem nu precies ga quilten weet ik nog niet, maar in de brede turkoise rand komen in ieder geval hartjes. Met Winnie weet ik het nog niet zo goed. Het is zo`n groot oppervlak als je alleen de lijntjes doet. Misschien hebben jullie nog tips, in ieder geval zal ik op de bee ook eens suggesties vragen. Het is wel leuk werk al die vrolijke kleurtjes.  Soms was het zo warm dat de naald niet meer door de stoffen schoof en verschillende keren ben ik opnieuw begonnen omdat ik niet tevreden was. Je wilt toch zeker iets moois maken voor het eerste kleinkind, nietwaar. Nu nog een paar daagjes rijgen en het quiltwerk kan beginnen, tenminste als het niet te warm is.
Naast de verandering dat het eerste kleinkind op komst is, gaat de laatste spruit langzaamaan ons huis verlaten. Nog wat kleren en zijn bed. O jee gaat het lege nestsyndroom zich nu pas echt heftig aandienen. Zal wel meevallen denk ik.
Groetjes aan quiltend Nederland en ver daarbuiten.
Marianne

vrijdag 3 augustus 2012

vierde AFFO 2012

Als ik goed tel is dit inderdaad de vierde AFFO van dit jaar. Weliswaar een mini, maar na vele jaren wachten toch nog af. Dat geeft een goed gevoel. Hij is gemaakt van resten stof van Roberta Horton. Doordat de effen stoffen voor de kinderquilt die ik maak erg lang op zich laten wachten ben ik noodgedwongen bezig geweest met afmaken van bestaande quilts of blokjes. Je moet toch wat, s`avonds op de bank. En eigenlijk komt het wel goed uit, want nu is deze in ieder geval klaar.
De kinderquilt wordt een Winnie de Poohquilt. Ik ga uit van een panel en heb daar een groot aantal effen kleurtjes uitgehaald om blokken te maken met de bijstoffen van Winnie de Pooh. Van rose had ik zelf nog wat voorraad wat goed paste, maar van het rood, blauw en groen niet. Net niet het goede rood, wat zijn er toch veel kleurverschillen.En de winkels in de buurt verkopen ook niet zoveel effen stoffen. Best moeilijk dus. Ik ga er onder andere babyblocks in verwerken en dan heb je van elke kleur licht middel en donker nodig. Dat maakt het weer extra moelijk, maar dat mag ook want het is voor een bijzonder doel. Mijn eerste kleinkind!!!

Fijne dag allemaal en groetjes van Marianne