donderdag 24 februari 2011

charmruil

Terwijl we druk bezig waren met het verven van de badkamer kwam de post met deze mooie stofjes. Ik had me opgegeven bij marcha om mee te doen aan de charmruil. Zo kunnen mijn lapjes voor mijn  charm weer groeien en de restanten brengen weer wat variatie in de vingerhoedjes. Ze zijn heel mooi uitgezocht door sylvia. Het zijn niet te grote printjes en in zeer geschikte kleuren. Nou, ik ben er dus heel blij mee!!. Ik zelf heb naar een quiltster gestuurd die geen blog heeft, maar die lapjes zijn inmiddels ook al goed gearriveerd. De charmruil is dus wat mij betreft goed geslaagd en naar ik mag hopen ook voor de andere deelnemers. Ben benieuwd wat er nog op het blog verschijnt aan lapjes die van eigenaar veranderden.
Dank je wel Marcha voor de organisatie ervan.
Fijne avond nog en groetjes van Marianne

woensdag 23 februari 2011

Weer nieuwe stofjes en oude top klaar.

Vanmorgen op onze woensdagbee kreeg ik van Gonny een stapel stoffen om uit te zoeken of er iets bijzat voor mijn charm. Nou zie hier het resultaat, ben gelijk na de lunch gestart met knippen. Ik mocht ook nog wat gebruiken voor de vingerhoedjes.  En deze kleurtjes zijn uitermate geschikt. Heel aardig van Gonny!! Dank je wel.

Oude top klaar, jaja geknipt. Maar ik ga in ieder geval even verder om alles aan elkaar te zetten, dan kan de top wachten tot hij aan de beurt is om gequilt te worden. Op de foto ontbreken nog een paar witte stukjes, maar die zijn nu klaar. Het hele middenstuk zit aan elkaar, nu nog de randen, dat zijn behoorlijk grote stukken vooral als je de vingerhoedjes gewend bent. Zelf vind ik de foto wat donker, in werkelijkheid is hij lichter.
Fijne dag nog en groetjes van Marianne

zondag 20 februari 2011

uit de oude doos

Nadat ik al mijn losse stoffen geknipt had voor mijn charm, besloot ik de UFO`s stuk voor stuk uit de kast te halen om van elk stofje een stukje af te knippen, maar het is bij de eerste al meteen gestrand. Wat jammer nou zo`n quilt in wording in een doosje. Het is iets van zo`n tien jaar geleden. De stof waarvan ik uitging was van William Morris en de kleuren die ik erbij gekozen heb zijn hoofdzakelijk Jinny Beyer. In die jaren hadden mijn kinderen me af en toe een toffee van de Jinny Beyer palette in Brielle besteld. Maar D.H. vond de kleurcombinatie niet mooi en bij nader inzien was ik er eigenlijk ook niet zo tevreden over. Daarom is hij waarschijnlijk ook in het doosje terecht gekomen. Of er kwam een nieuwe cursus of een leuk boek met een ander project. In die tijd heb ik ook een fotoherinneringsquilt voor mijn vader gemaakt en die heb ik voorrang gegeven. Geen idee meer wat de oorzaak was.
Nu heb ik zowat alles weer uit elkaar getornd, alleen een paar kleine blokjes bleven over. Hèhè de charm staat in de wachtstand, moet toch nog eerst verzamelen en deze is terug van weggeweest. Het wordt een tablerunner. Ik wissel nogal eens graag van quiltje op de tafel, maar ook van project(LOL)
Groetjes van Marianne

zaterdag 19 februari 2011

award

Na een beetje stoeien hier en daar heb ik enige informatie op mijn blogje staan. Vandaag kreeg ik van Fleur deze Award. Wat leuk zeg!! Ze vond het zo leuk dat ik ook een dochter heb die quilt en daar heeft ze helemaal gelijk in, dat is ook heel leuk. We gaan nu samen een hexagonquilt maken. Het is de eerste keer dat we iets samen maken. Het wordt een sampler die mijn dochter van hele zachte moderne stoffen gaat maken, ook iets met bloemen wat past bij haar als floriste en ik ga voor de wat antiekere variant. We maken niet precies dezelfde blokjes en gaan voor een eigen ontwerp. Het wordt heel spannend. Zij ligt al een flink stuk voor want ze heeft de stoffen  al waar ze mee gaat werken en ik moet nog even geduld opbrengen. Maar goed: Thinks good thoughts!! Het blog waar ik de award van kreeg is http://fleurpatch.blogspot.com/.
Hiermee heb ik aan een van de voorwaarden voldaan. Nu moet ik nog vertellen aan wie ik hem ga doorgeven en waar die te vinden zijn. 3-4 blogs. Maar er zijn er zoveel die ik heeeeeel leuk vind en graag lees. Ik ben al van minstens van100 volger geworden. En kiezen vind ik ook al zo moeilijk, wil nooit iemand tekort doen. Maar ja, regels zijn regels en meestal houd ik me daar nogal goed aan. Wie ga ik dan kiezen. Nou als eerste mijn beste quiltvriendinnen, die ook bloggen Pauline en Marion. De anderen quiltvriendinnen hebben jammer genoeg geen blog. Wij zijn de harde kern. Ooit 17 jaar, misschien wel 18 jaar geleden kwam ik Pauline tegen op een open dag bij Marij en we hadden allebei nog niet zolang geleden een cursus gedaan om het patchwork onder de knie te krijgen bij onze favoriete Jules. We wilden allebei graag een bee beginnen en zo begon het. Marion was er al van het eerste begin bij, is even weg geweest door drukke werkomstandigheden, maar is gelukkig weer terug gekomen. Ze zijn beiden een kei in patchwork en quilten en we hebben menig uurtje samen doorgebracht. Elkaars werk bewonderd, suggesties gegeven over en weer en gekletst over alles wat zoal aktueel was. We breidden ons uit tot maximaal zes personen, jammer genoeg geen bloggers. Zes in verband met het aantal stoelen (LOL) Er zijn er die een aantal jaren meedraaiden in de beginjaren en dan niet meer meededen door diverse redenen of omstandigheden, maar voor hen kwamen steeds weer nieuwe. Marion bedacht voor ons de naam Quilt,qwek, en quatsch . Moet ik dat vertalen? http://paulinehandwerken.blogspot.com/ is het blog waar jullie van Pauline alle kunstwerken vinden en Marion en haar leuke verhalen en prachtige quilts vinden jullie op http://marionquilten.blogspot.com/. Wow, dat is al aardig gelukt allemaal. Nu nog twee andere blogs. Mogen het er ook drie zijn. Zoals ik al zei vind ik alle blogs leuk om te lezen, afwisselende verhalen, mooie werken, heel inspirerend. Ik lees ze tegenwoordig liever als de krant. Maar ik kies dan nog voor drie anderen, omdat ze zomaar spontaan lapjes voor mijn charm stuurden en dat vond ik toch zo lief!!!. Het zijn Hilde van http://quiltatelier.web-log/. Katrien van http://scrappatch.web-log.nl/. Ik zag bij het opzoeken dat zij de award al eerder had ontvangen,( maar ik heb er toch een teveel. Zal wel niet zo heel erg zijn.) En tot slot nog Conny van http://connysquilts.blogspot.com/. Nu hoop ik maar dat alle links werken, ik heb er in ieder geval mijn uiterste best voor gedaan.
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en hoop nog lang van jullie verhaaltjes en mooie werkstukken te kunnen genieten. Het liefst zou ik jullie allemaal een Award toesturen.
Groetjes van Marianne

dinsdag 15 februari 2011

het wordt een beetje saai

Ja, het wordt een beetje saai en daar houd ik niet zo van. Steeds dezelfde vingerhoedjes en de charm. Ze zijn wel gegroeid hoor! De vingerhoedjes tot een totaal van 2860 en drie randblokjes met ministreepjes. Er komt nog een effen strook tussen, maar dat zei ik ook al. D.H. had nieuwe lenzen bij zijn fototoestel en wilde eens proberen of de steeds groter wordende quilts beter op het plaatje passen. 
De charm is ook gegroeid tot 336 stukjes. Met dit motief kom ik niet  precies uit op 999. Ik heb besloten om rijen van 12 blokjes van 6 breed te maken en een lengte van 14 blokjes. Het hele patroon is opgebouwd uit blokjes van zes stukjes. Twee lichte en vier donkere.Dan kom ik uit op 1008 verschillende stukjes. Zou dat heel erg zijn? Hoe groot hij dan is weet ik niet, maar maakt me ook niet uit. Ik denk dat het een leuke kindermaat wordt. Mijn quilts zijn meestal niet doelgericht, gewoon leuk om te maken.
D.H. heeft net een lekker kopje lemon myrtle thee gemaakt. Groene thee schijnt goed te zijn bij het afslanken, volgens dokter Frank.  Het gaat erg langzaam, de lapjes groeien sneller als ik afneem haha. Ik heb besloten om nog maar een keer per week op de weegschaal te gaan staan. Je dag begint al zo slecht als het tegenvalt. Zaterdag is nu weegdag en afgelopen zaterdag was ik 5,8 kg. kwijt. Maar af en toe is het wel heeel erg moeilijk, ik ben nogal een snoeper, vooral zoet. Limburgse vla en chocolade, heerlijk bij een kopje koffie en een quiltwerkje. Maar goed, nu ga ik weer aan de thee en de nieuwe lapjes van vanavond.
Fijne avond en groetjes van Marianne

zaterdag 12 februari 2011

weer een stukje groter, hoe mooi is de wereld om ons heen.

Gisteren heb ik weer een flink stuk aan de charm kunnen maken, het aantal staat nu op 252. Dat schiet toch al aardig op, het is toch al een kwart. En ik ben nog flink bezig met knippen.
Nu is gisteren een ongeluk gebeurd, waarbij mijn rolls royce verongelukte. Ik ben er toch zo zuinig op, doe hem steeds een hoes om als hij geparkeerd wordt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Op een overklaarbare manier lag hij opeens op zijn kant onder mijn werktafel. Eerst dacht ik nog ach ja, die kan wel tegen een stootje, maar niks hoor, hij knipt niet meer lekker, meer met stotterende motor. Wie weet raad?? Kan ik hem nog op een goed adres laten oplappen, of is hij totall loss door de val en is hij te zeer verbogen. Ik voel me geheel onthand, kan hem nog wel gebruiken, maar niet zoals gewend en het knippen duurt twee keer zo lang. Kan er zelf niets aan ontdekken, maar wellicht is hij toch wat verbogen. Zijn er nog goede scharenreparateurs in den lande.

Het was me toch een prachtig dagje vandaag. De zon deed goed haar best. De bosnimf doet het in alle jaargetijden goed, maar nu kwam het zonnetje er mooi tussendoor. De bosnimf staat er alle verschillende jaren. Het is een afstudeerproject van mijn dochter. Het tullen rokje is een beetje aangetast door alle weersomstandigheden, maar ze is nog steeds mooi. 
Nog een kijkje in een andere zijkant van mijn kamer. Ik heb er nu T.V. bij. Voor op de achtergrond. De kasten eronder zijn de projectkasten. Die zitten propvol met projecten en af en doe rolt er een ongeduldige zak naar buiten, maar meestal houden ze zich redelijk rustig. Dan staat er onze trouwe mops, radio voor rustgevende muziek , mijn oude pop en een stoffen popje , dat mijn dochter voor me maakte toen ik vijftig werd.
Fijn weekend allemaal en hopelijk schijnt het zonnetje overal zo fijn als hier vandaag. Geeft je al zo`n heerlijk voorjaargevoel.
Groetjes Marianne

vrijdag 11 februari 2011

lapjes en brokjes:IEDEREEN BLIJ

Even een vervolgstory van onze gewonnen 1e prijs.
Onze vreugdedans bij binnenkomst staat niet op de foto, maar onze baasjes hadden wel hun handen vol hoor. En we roken al meteen dat het uit onze lievelingswinkel kwam. Hier ik,  Ivo, de brutaalste van alle drie, neem mijn gewonnen brokken zelf uit de zak.
Wij, de  dames van het gezelschap, Sophie en Senna, zijn ietwat bescheidener en wij wachten braaf tot we wat krijgen, maar wat is het een feest zomaar brokken en kauwstaafjes tussendoor. We kregen ook nog een bot, maar dat bleef in de verpakking. Daar snappen we niets van, denkt ze nou dat we die zak erom heen willen of dat we het niet opkrijgen. Ze zei iets van later om de beurt voor tandjes, ach ja het zal wel goed komen. Laten we maar gewoon weer wat gaan uitrusten na al die heerlijkheden.

Maar niet alleen wij waren blij vandaag, ook het vrouwtje danste blij door de kamer, wij snappen hier niets van,dat moet ze maar zelf vertellen. We zagen wel een flinke stapel stofjes voorbijkomen, maar ja, meestal is ze met stofjes bezig als wij lekker liggen te doezelen, dat is niet zo vreemd.
 hondengroetjes van Ivo Senna en Sophie. 

Ja, en dan de stofjes. Kijk eens wat een stapel, ik ben inderdaad superblij vandaag en maakte een vreugdedansje door mijn kamer. Van Conny kreeg ik namelijk heel spontaan, die hele stapel voor mijn charm, en bijna geen dubbelen. Ze zijn niet een, twee, drie te tellen, maar het zijn er vast meer dan 200. Nu gaat mijn charm goed groeien. De kleuren  zijn perfect en wat een werk heeft ze ermee gehad. Zoveel lapjes snijden. Ik ben er helemaal sprakeloos van, weet niet wat me overkomt. Conny als ik je ook ergens mee van dienst kan zijn, ik hoor het graag. Heeeeel hartelijk bedankt.
 Haar blog heet Conny`s quilts. Ik weet niet hoe jullie dat doen met een link er naar toe. Maar zo vinden jullie haar vast ook wel.
En nu moet ik gaan snijden, dat snappen jullie natuurlijk al.
Groetjes en fijne dag nog van Marianne

donderdag 10 februari 2011

hieperdepiep we hebben de eerste prijs.

Al slapend hebben we voor deze maand ons eigen eten verdiend. We behaalden in de Dreiländer Kurier de eerste plaats met deze foto: Wir machen Winterschlaf. Uit tal van foto`s kozen ze ons uit als de leukste en zeg nou zelf WIJ ZIJN OOK DE LEUKSTE. Nou mag het baasje voor ons een hele grote zak voer gaan afhalen. Oooo, we staan te trappelen van ongeduld en kunnen bijna niet tot morgen  wachten.
Sophie, Senna en Ivo.

zondag 6 februari 2011

pfff 999??? ,randje, Sjaantje en ontwerp.

Pfff 999 dat zijn er toch wel heel veel. Kijk hier liggen de stapeltjes en stofjes. Hoe onthoud ik nou welke stoffen ik er al in heb. Wie heeft er een tip? De stoffen aan de voorkant liggen in de rij om geknipt te worden, maar ik kan maar niet onthouden of ik een stof al heb. Dan heb ik er weer een geknipt en dan zie ik ineens dat hij al in de lap zit en nu staat de teller pas op 210, dat is nog overzichtelijk. Op de stapeltjes liggen nu ook al 120 nieuwe, maar die zijn nog heel verschillend, nog geen grote groepen die bij elkaar passen. Dit zijn de 210 stukjes die al aan elkaar zitten.
Ondertussen ben ik ook nog verder gegaan met de vingerhoedjes. De breedte en lengte van de hele top is aan een kant klaar en omdat ik er niet zo van houd om steeds hetzelfde te doen, ben ik ondertussen aan de rand begonnen. Het worden log-cabins van de strookjes die net te smal waren voor de vingerhoedjes. Wat aan de voorkant overblijft zijn strookjes van een centimeter. Ook omdat ik de vingerhoedjes in licht donker heb gemaakt laat ik dit in de rand weer terugkomen. Tussen de vingerhoedjes  en de log-cabinrand komt een zwarte strook van 2 centimeter.
Ik weet niet of ik nu gediskwalificeerd word uit de dear Jane club, omdat ik me niet aan de regels heb gehouden, maar hier is mijn zielige Sjaantje van deze maand en ook nog een dag te laat.
En dan nog tot slot een voorproefje van mijn nieuw ontwerp, ik kan nu eenmaal niets geheim houden. In de map zitten alle blokken die ik getekend heb op de rasters die mijn D.S. met autocad getekend heeft en op het blaadje staat het ontwerp van de hele quilt. Ik ga hem maken met wat antiekerigere stoffen en mijn dochter met wat moderners. We gaan niet allemaal dezelfde blokken maken. We kiezen ze uit en misschien komen er nog wel nieuwe variaties bij. We maken hem niet in de Engelse methode,( o ja, dat was ik nog vergeten, de aanleiding van het ontwerp was de quilt in quilt en zo),maar we gebruiken de Amerikaanse methode. Ik vind dat  je dan beter kunt quilten en de naden steviger zijn,vooral als je ook nog in de naden hebt gequilt. De blokken zijn in allerlei levels, ook ronde vormen, maar  op papier is alles gemakkelijk, dus welke het precies gaan worden, weet ik nu ook nog niet. Tussen de hexagonnen-blokken komen wel de driehoekjes die ook in quilt en zo staan.
Dus zoals jullie kunnen lezen, ben ik met nogal wat verschillende projecten bezig.
Ik heb in het weekend mijn hobbykamertje `mijn paradijsje`wat veranderd, ik heb er nu T.V. gekregen. Niet dat ik er vaak naar kijk, maar het is meer luisteren op de achtergrond. Een stukje kan ik wel laten zien, want D.H. heeft er een foto van gemaakt. Het quiltje wat er hangt heb ik van mijn patchworkvriendinnen gekregen toen ik vijftig werd. Het heeft een tijd beneden gehangen, maar toen de kamer vrijkwam omdat mijn eerste zoon uit huis ging heb ik het natuurlijk mee genomen naar mijn hobbykamer.
Groetjes van Marianne

donderdag 3 februari 2011

180

Het lapje is weer met een rijtje gegroeid en nu zijn het er dus 180 in totaal. Ik ben nog bezig met het knippen en verzamelen, maar ondertussen ben ik ook weer met heel veel andere projecten bezig.
Afgelopen weekend heb ik geen naald en draad ter hand genomen, maar ben alleen bezig geweest met ontwerpen, waarbij ik alleen passers en kleurpotloden gebruikt heb. Ik geloof wel dat ik uiteindelijk een heel leuk ontwerp heb. Een stoffenserie is er voor onderweg, dus het blijft nog even bij een ontwerp.
Nadat ik een middag had zitten ontwerpen met rasters en passers, kwam D.S thuis. Mijn zoons hebben bouwkunde gestudeerd en werken daar met een tekenprogramma. Nou mam, dat kan ik je heel gemakkelijk in autocad tekenen en dan hoef ik maar te PRINTEN. Iets waar ik uren mee bezig was en nog niet zo nauwkeurig als zijn versie. Een heel nieuwe wereld ging voor me open. Alle blokken, alle rasters zijn ineens een makkie. Dus heel het weekend kleuren, kleuren en nog eens kleuren. Geweldig.

Met dokter Frank en mij gaat het redelijk. Ben bijna 5 kilo kwijt in een maand, maar het schommelt af en toe nog wat. En de eerste drie kilo`s blijken vocht te zijn, die keren weer terug bij normaal eten. Maar de maaltijden zijn heel erg lekker, het lijkt wel elke dag een feestmaaltijd. Nou misschien is dat wat overdreven, maar toch, het is lekker. Een probleempje, allerlei trucjes toepassen voor een natuurlijke stoelgang.
Dat is het voor vandaag en het nieuwe ontwerp.........dat blijft geheim. Misschien voor insiders op de bee, maar daar moet ik nog eens over nadenken. Misschien ga ik het samen met D.D. maken, maar zij bedenkt zich nog.
Groetjes van Marianne